Načelnik beogradske policije iznio je jezive detalje zločina, pokazao popis djece koju je učenik htio ubiti

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2023. u 14:20
FOTO: N1

Osmero učenika i zaštitar osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u središtu Beograda ubijeni su, a još sedmero je ozlijeđeno u srijedu ujutro kad je na njih pucao 14-godišnji učenik te škole Kosta K. koji je uhićen. Nakon ove nezapamćene tragedije u povijesti srbijanskog školstva u Vladi Republike Srbije održana je konferencija za medije koja je počela minutom šutnje za sve ubijene.

Veselin Milić, načelnik Policijske uprave Beograd, izvijestio je na konferenciji za medije o novim detaljima masakra.

Rekao je kako je pomoćnica direktora prijavila da je u školu ušlo dijete s vatrenim oružjem i da nasumično puca. Zatim je nazvao sam dječak i rekao da je pucao u više osoba. Policija je po dolasku na lice mjesta utvrdila da je dječak ubio osam učenika, sedam djevojčica i jednog dječaka. Naveo je i njihove inicijale i godišta. Ubijen je i radnik osiguranja. Ozlijeđeno je još šest učenika i jedna nastavnica, rekao je Milić.

“Mjesec dana je ovo planirao”

“Ovo je nezapamćeno”, rekao je Milić dodajući da je dječak koji je pucao potom uhićen, a na licu mjesta je pronađeno i oružje. “Planski i organizirano je ovo mjesec dana planirano”, kaže dodajući da je dijete dugo vremena planiralo zločin, ali još se ne zna motiv.

“Oko 8.40 policiju je nazvala Ivanka Jovanović, prijavila je da je u školu ušlo dijete i da se puca. Zatim je zvao Kosta K. te je rekao da je pucao u više osoba. Ovom prilikom je stradalo 8 učenika, 7 djevojčica i 1 dječak. U istom događaju je ozlijeđeno 6 učenika, 4 dječaka i 2 djevojčice. Prošlo je 25 godina kako sam zasnovao radni odnos, bio sam na tisuće očevida, no ovo je nezapamćeno u cijelom društvu. Pitanje je ovo za cijeli sustav. Policajci su Kostu K. lišili slobode. Na licu mjesta pronađeno je oružje. Ovo je bilo planski i organizirano, planirao je zločin već mjesec dana. Motiv još nije utvrđen. Dva pištolja je uzeo iz stana svog oca. Pripremio je i 4 molotovljeva koktela”, rekao je Milić pa pokazao fotografije koje su pronađene kod uhićenog dječaka.

“Ovo je bio spisak djece koju je planirao likvidirati. Nacrtao je i ulaz i izlaz u školu te, kako je sam rekao, odredio je prioritetne mete. Skica izgleda kao iz video igrice i horor filma, što ukazuje da je detaljno planirao kako ući u koju učionicu”, rekao je Milić. Konferenciju za novinare prenosio je N1.

Komentirajte prvi

New Report

Close