Na zemljištu bivše vinarije Hepok u Ljubuškom ponovno će se uzgajati grožđe

Autor: Poslovni dnevnik , 19. listopad 2020. u 21:59
Grad Ljubuški pokreće postupak za dodjelu koncesije budućem proizvođaču vina/SHUTTERSTOCK

Odluka Gradskog vijeća prva je faza projekta koji bi Ljubuškom trebao vratiti svih 140 hektara zemljišta bivše vinarije Hepok.

Gradsko vijeće Ljubuškog u petak je donijelo Odluku o pokretanju postupka za dodjelu koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području grada Ljubuškog. Riječ je o 349.700 četvornih metara od ukupno 140 hektara zemljišta bivše vinarije Hepok.

Odluci Gradskog vijeća prethodila je Odluka vlade Zapadnohercegovačkog kantona o davanju suglasnosti Gradu Ljubuškom za dodjelu koncesije za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području grada. Naime, Zapadnohercegovački kanton je nositelj prava na zemljište bivše vinarije Hepok.

Toni Kraljević, ministar financija i dopredsjednik vlade Zapadnohercegovačkog kantona, koji je obnašao dužnost predsjednika OV Ljubuški od 2012.-2015. godine kada je i pokrenuta inicijativa o povratku navedenog zemljišta, ističe važnost usvajanja te odluke za Ljubuški.

“Svemu je prethodila pravomoćna sudska presuda iz travnja kojom su stvoreni preduvjeti kako bi se ovaj najplodniji dio ljubuškog polja, nakon višegodišnje zapuštenosti, konačno priveo svrsi.

Kao člana vlade, ali i stanovnika Ljubuškog, posebno me veseli da će se na tom prostoru ponovno stvarati nova vrijednost jer Ljubuški je ishodišna točka razvoja vinogradarstva i vinarstva u BiH”, objasnio je Kraljević.

Odluka Gradskog vijeća prva je faza projekta koji bi Ljubuškom trebao vratiti svih 140 hektara zemljišta bivše vinarije Hepok.

Komentirajte prvi

New Report

Close