Na Koridoru 5C grade obilaznicu oko Doboja

Autor: Poslovni dnevnik , 18. veljača 2020. u 21:59
Najavljuje se izgradnja dva tunela, mosta i vijadukta/GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL

Radove financira EBRD kreditom od 150 mil. eura.

Autoputevi RS objavili su natječaj za projektiranje i izgradnju obilaznice oko Doboja, dijelu europskog Koridora 5C, objavila je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Autoputevi RS planiraju iskoristiti kredit EBRD-a za financiranje izrade detaljnog projekta i troškova izgradnje sekcije između petlje Rudanka i kraja tunela Putnikovo brdo 2 (međuentitetska linija).

Glavni radovi obuhvatit će izgradnju dvocijevnog tunela Putnikovo brdo 1, dugog 1,6 km, dvocijevnog tunela Putnikovo brdo 2, mosta Rudanka preko rijeke Bosne i vijadukta Putnikovo brdo. Tunel Putniko brdo 2 bit će izgrađen na međuentitetskoj granici između Republike Srpske i Federacije BiH, a očekivano trajanje projekta je tri godine.

Natječaj za projekt provest će se u u dvije faze. Za prvu fazu sastojat će se samo od tehničkog prijedloga, bez ikakvog pozivanja na cijene. Nakon ocjenjivanja ponuda prve faze, Autoputevi RS će pozvati samo kvalificirane ponuđače da podnesu ponudu za drugu fazu, koja će se sastojati od ažuriranog prijedloga, ponuđene cijene i vrijednosnog jamstva od 1,5 mil. eura.

EBRD financira izgradnju dionice tunela most Rudanka-Putnikovo Brdo 2 kreditom od 150 mil. eura odobrenom kompaniji Autoputevi RS.

Komentirajte prvi

New Report

Close