Na izgradnji poslovne zone Brod posao će dobiti 220 radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2021. u 14:00
Poslovna zona Brod će zauzimati prostor od 180 hektara/SHUTTERSTOCK

Poslovna zona je osnovna infrastruktura za gospodarstvenike i biznis, a pokretanje prve poslovne zone u Brčkom imat će značajan pozitivan utjecaj na ovu lokalnu zajednicu.

Privredna komora Brčko distrikta aktivno radi na izradi regulatornog plana za poslovnu zonu Brod, koji je inicirao brčanski Zavod za planiranje, projektiranje i razvoj, pri čemu gospodarstvenici preko komore sudjeluju u stvaranju podloge za svoja buduća poslovanja, piše internetski portal kilix.ba.

Kako je za Klix.ba izjavila Sanela Hadžajlić, potpredsjednica Privredne komore Brčkog, poslovna zona je osnovna infrastruktura za gospodarstvenike i biznis, a pokretanje prve poslovne zone u Brčkom imat će značajan pozitivan utjecaj na ovu lokalnu zajednicu.

“Ovo je velika prilika za naše gospodarstvenike, ali i za sve investitore, jer sada u adekvatnim uvjetima mogu razvijati svoju poslovnu mrežu i suradničke odnose. Prvi put će Brčko dobiti suvremeni instrument za razvoj privrede i općeg razvoja distrikta, što je sigurno atraktivno svima koji razmišljaju o tome gdje da investiraju”, istakla je Hadžajlić.

Brčko distrikt, istakla je, ima predviđenih 10 privrednih zona od kojih su, po pitanju izgradnje i infrastrukture, najrazvijenije McGovern industrijska zona i Industrijska zona Brka brdo Šterac. Nijedna zona nije popunjena do kraja, a najzastupljenije industrije, kako je kazala Hadžajlić, u poslovnim zonama su drvna, industrija namještaja i proizvodnja PVC stolarije.

“Treba da razumijemo kako poslovna zona ne znači samo kompanije koje posluju u okviru nje, nego i radna mjesta, što unapređuje ukupnu sliku zaposlenosti u Brčkom.

Čak 220 radnih mjesta planirano je u okviru projekta izgradnje poslovne zone Brod. Privredna komora Brčko distrikta je tu da s kompanijama članicama učini sve što treba da se čuje glas gospodarstvenika”, poručila je Hadžajlić.

Poslovna zona Brod će zauzimati prostor od 180 hektara, dok će ekonomska zona zauzimati 30 hektara.

Komentirajte prvi

New Report

Close