Na Divčibarama počela izgradnja luksuznog hotela sa 28 soba i 5 apartmana

Autor: Poslovni dnevnik , 06. svibanj 2021. u 21:59
Foto: pixabay

Hotel s četiri zvjezdice, restoranom i spa centrom gradi se na zemljištu velikom 5720 četvornih metara.

Divčibare, popularna srpska planina, doživljava pravi graditeljski procvat. Nedavno je portal eKapija pisao o gradnji kompleksa Maglian za IT industriju, kao i o namjeri Grada Valjeva da na Divčibarama izgradi dodatne atraktivne sadržaje za turiste, a sada stiže vijest da je u blizini Valjevske ulice, glavne prometnice na Divčibarama, počela izgradnja hotelskog kompleksa Sanjar.

Hotel s četiri zvjezdice, restoranom i spa centrom gradi se na zemljištu velikom 5720 četvornih metara, a investitor je tvrtka Sanjar iz Divčibara.

Kako je za eKapiju rekao projektant Vladimir Pošarac, iz valjevske tvrtke Pošarac Studio, kompleks se gradi u tri faze. “U prvoj fazi izgradnje koja je počela pred kraj prošle godine podiže se restoran, koji će biti otvoren do kraja godine. Zatim, početkom sljedeće godine počinju druga i treća faza kada će biti izgrađeni hotel i spa centar, a završetak cijelog kompleksa očekuje se 2023. godine”, objasnio je Pošarac.

Jednokatni restoran, s pansionskom i izvanpansionskom uslugom za 80 do 85 gostiju, imat će neto površinu od gotovo 900 kvadrata, kuhinju, restoran sa šankom i separeom na katu te terasu. Sam hotel zauzimat će površinu od 2316 četvornih metara, računajući suteren, prizemlje i dva kata. Planirano je ukupno 28 soba i 5 apartmana, dva lifta, aperitiv bar, mjenjačnica, frizer, pediker i butik, te kongresna dvorana.

Poseban objekt od 295 četvornih metara bit će spa centar, s vezom prema hotelu. U prizemlju će se biti recepcija i bazen, a u suterenu sauna, turska kupaonica, slana soba i soba za masažu. Objekat spa centra će biti ovalnog oblika s kupolastom čeličnom rešetkastom krovnom konstrukcijom..

Komentirajte prvi

New Report

Close