Moralić otvara tvornicu stočne hrane

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2023. u 13:30
foto: unsplash

Vinarija Kutjevo kupila je Novi Žitopromet za iznos od 3,5 do 4 milijuna eura.

U narednom periodu planiramo otvoriti tvornicu stočne hrane, kazala je u intervjuu za Nezavisne Tanja Starčević, direktorica “Kutjeva” Banjaluka i direktorica Poslovne jedinice “Novi Žitopromet” Bijeljina.

Naime, kako je kazala, trenutno su u otkupu žitarica, gdje od semberskih poljoprivrednika otkupljuju kukuruz, a planiraju otkupiti i pšenicu. “Sve količine koje nam poljoprivrednici isporuče plaćamo u rekordnom roku, nemamo dugovanja prema poljoprivrednicima, plaćamo im odmah kako isporuče”, rekao je Strarčević.

Poznati kupci

Prema njenim riječima, što se tiče daljeg plasmana žitarica, “Kutjevo” u BiH prodaje svojim poznatim kupcima. “Što se tiče početka rada tvornice stočne hrane, nastala je jedna nesretna situacija, a mi ispitujemo tržište što se tiče cijena i svega ostalog, tako da ne možemo sa sigurnošću reći kada će tvornica biti otvorena”, rekla je. Dodala je da sada rade segment po segment, te ulažu u novu opremu, ali kako kaže, nedavno su završili sušaru u poslovnom naselju “Novi Žitopromet” u koju su uložili skoro milijun maraka, podsjetivši da da od trenutka kada je “Vinarija Kutjevo” kupila “Novi Žitopromet”, slijedi obnova proizvodnih pogona i ulaganje u opremu. Kako je kazala, semberski poljoprivrednici su s oduševljenjem prihvatili da ponovo mogu isporučivati ​​žitarice “Novom Žitoprometu” od prošle godine. Plan otvaranja tvornice stočne hrane dobio je pozitivne komentare poljoprivrednika u ovaj dio Srpske. Boško Radić, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača sela Semberije, ističe da je veoma važno što ova tvornica ponovo radi, jer je za ovaj kraj jako bitno da poljoprivrednici imaju gdje predati žitarice. “Što se tiče same suradnje, jako smo zadovoljni, a što se tiče otkupne cijene, ona je ove godine jako loša”, rekao je Radić. Dodao je da su vrlo korektni kada su u pitanju isplate, te da isplate obavljaju u vrlo kratkom roku. Što se tiče planova za pokretanje tvornice stočne hrane, to za nas poljoprivredne proizvođače puno znači, rekao je Radić. Kako je kazao, skladišni kapacitet “Novog Žitoprometa” je oko 25.000 tona i svojevremeno je bio veći od ukupnog skladišnog kapaciteta svih ostalih mlinova na području Semberije. Podsjetimo, “Vinarija Kutjevo”, koja je u vlasništvu Envera Moralića, jednog od najbogatijih Hrvata, kupila je 2021. godine “Novi Žitopromet” za iznos od 3,5 do 4 milijuna eura od “Pavgorda” iz Foče. Enver Moralić, vlasnik “Vinarije Kutjevo”, potvrdio je “Nezavisnim” da je posao s “Novim Žitoprometom” završen i da je kupoprodaja obavljena.

Obnova proizvodnje

Naša tvrtka iz Banja Luke je izvršila kupovinu, ‘Novom Žitoprometu’ pripada tvornica stočne hrane, pekara, silosi i sve to je kupljeno”, rekao je Moralić.Što se tiče planova, ističe kako planiraju obnoviti cjelokupnu proizvodnju.

“Planiramo obnoviti tvornicu stočne hrane, pekaru, silose, nastaviti proizvodnju, kao i raditi s kooperantima na tom području”, rekao je Moralić i dodao da trenutno radi 20 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close