Mladima bespovratnih 5000 eura za stambeno zbrinjavanje

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2021. u 07:33
Foto: Zeljko Hladika/pixsell

Na nacrt liste kandidata podnositelj zahtjeva može u roku od sedam dana od dana objavljivanja izjaviti prigovor ministru komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo raspisalo je javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Bespovratna sredstva dobit će svi podnositelji zahtjeva s konačne liste kandidata koji ispunjavaju uvjete propisane javnim pozivom, a novac se isplaćuju u jednakom iznosu, koji ne može biti veći od 10.000 KM (oko 5100 eura), javlja portal Klix.ba. Uvjeti koje kandidat za subvencioniranje mora ispuniti jesu da je star između 18 do 38 godina, da je državljanin BiH, da ima prebivalište na području Kantona Sarajevo u posljednje tri godine prije podnošenja zahtjeva, da podnositelj ili njegov bračni ili vanbračni partner nemaju na drugi način riješeno stambeno pitanje, da nisu bili vlasnici stana ili kuće koju su otuđili pravnim poslom. Uvjet za apliciranje je i da prodavač stana ili kuće nije roditelj, brat ili sestra podnositelja zahtjeva ili bračnog odnosno vanbračnog partnera, da je stambeni prostor kupljen u razdoblju od 3. lipnja 2020. godine zaključno s danom objavljivanja javnog poziva, da kupoprodajna cijena stana ili kuće ne prelazi iznos od 150.000 KM te da podnositelj zahtjeva ili njegov partner nisu ostvarili pravo prema projektu ministarstva za predinvestiranje u poticajnu stanogradnju.

Na nacrt liste kandidata podnositelj zahtjeva može u roku od sedam dana od dana objavljivanja izjaviti prigovor ministru komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Nakon toga, ministar razmatra prigovor te pismeno obavještava podnositelja zahtjeva o odluci. Konačnu listu kandidata za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih utvrdit će ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Komentirajte prvi

New Report

Close