Mišković ulaže 130 milijuna eura u Delta centar i hotel InterContinental

Autor: Poslovni dnevnik , 21. prosinac 2020. u 15:02
Deltin kompleks imat će suvremeni izgled i predstavljat će jedinstvenu zelenu poslovnu oazu

Delta je spremna u roku od dva tjedna nakon izdavanja građevinske dozvole otvoriti gradilište i početi radove.

Kompanija Delta Real Estate, dio Delta Holdinga u vlasništvu Miroslava Miškovića, osigurala je sredstva i tehničku dokumetaciju za gradnju poslovnog kompleksa Delta Centar u Novom Beogradu, u sklopu kojeg će se nalaziti i hotel InterContinental Beograd na 26.000 četvornih metara, a jednaku površinu zauzimat će i uredski prostor visoke klase.

Ulaganje je najavila Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsjednica za strategiju i razvoj Delta Holdinga.

Najviši ekološki standardi

Tajništvo za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda nedavno je na javni uvid stavilo nacrt plana područja na kojem je predviđena gradnja Deltinog kompleksa – poslovnog tornja i hotela.

Za početak gradnje čekaju se građevinske dozvole, a kako su za portal eKapija rekli iz Delte spremni su u roku od dva tjedna po izdavanju dozvole otvoriti gradilište i početi radove. U gradnju kompleksa planiraju uložiti 130 milijuna eura. Poslovni centar sadržavat će i šoping zonu te restorane, kao i veliko podzemno parkiralište.

“Cijeli poslovni kompleks imat će suvremeni izgled i predstavljat će jedinstvenu zelenu poslovnu oazu, jer Delta Real Estate mnogo ulaže u najviše ekološke standard svih projekata na kojima radi”, kažu iz kompanije za eKapiju.

Novi Delta Centar projektira londonski ured poznatog arhitektonskog studija Gensler. “To je studio koji se specijalizirao za projekte s više namjena i sadržaja. Neki od projekata na kojima su radili su poslovna zgrada središnjice Facebooka u Londonu, hotel Ritz Carlton u Dubaiju i mnogi drugi.

“Očekujemo da će ovim projektom Beogradu dati jedan inovativan i svjetski sjaj”, navode iz Delte.

Također, nakon što je kompanija Delta Holding kupila beogradski Sava centar za 17,5 milijuna eura, najavila je da će za obnovu kongresnog centra angažirati domaće građevinske kompanije, a radovi bi mogli početi u trećem i četvrtom tromjesečju 2021. godine. Kako kažu, trenutačno traju konzultacije sa svjetskim arhitektonskim tvrtkama koje imaju iskustva u području kogresnog turizma.

Ulaze u kongresni turizam

“Trudit ćemo se angažirati domaće građevinske tvrtke, kao što je to slučaj i u gradnji Delta Housea. Naša građevinska operativa je stručna. Ono što ne postoji kod nas, kao što su najsuvremenije vizualne tehnologije, donijet ćemo iz inozemstva”, kaže Katarina Gajić, dikrektorica projektiranja izgradnje u Delta Real Estateu.

Plan je da u Sava centru ostane sadašnjih 16.000 četvornih metara komercijalnog prostora, a sve dvorane, koje su prilično zastarjele, bit će obnovljene i prilagođene suvremenom kongresnom turizmu.

“Radovi će trajati od 18 do 20 mjeseci, kao i uvijek, trudit ćemo se poštovati sve rokove”, rekao je Živorad Vasić, potpredsjednik Delte.

Nakon završetka radova ta zgrada bit će energetski učinkovita, s potpuno novom fasadom da bi u zgradi bilo više prirodnog svjetla, ali i s novim instalacijama, sustavom za grijanje i hlađenje. U planu je da centar bude opremljen najsuvremenijim tehnologijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close