Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije obnavlja hotel Beograd u Budvi

Autor: Poslovni dnevnik , 13. rujan 2021. u 22:00
Foto: Pixabay

MUP Srbije odlučio je potpuno obnoviti svoj hotel, u koji šest desetljeća, od kada je izgrađen, nije ulagano.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Srbije dobilo je od Općine Budva urbanističko-tehničke uvjete za obnovu hotela Beograd, na samoj obali, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Bečićima. To se navodi u dokumentu u kojeg su imale uvid Vijesti.

MUP Srbije odlučio je potpuno obnoviti svoj hotel, u koji šest desetljeća, od kada je izgrađen, nije ulagano, iako je riječ o hotelu koji je jedini u prvom redu uz obalu, između hotela Splendid, Mediteran i Montenegro, na plaži. Hotel je zbog toga spao na samo dvije zvjezdice.

Kako se navodi u Detaljnom urbanističkom planu Bečići, na toj lokaciji moguće je graditi objekt s prizemljem i četiri kata, sa 36.000 kvadrata bruto izgrađene površine.

Vlada Crne Gore je 22. travnja donijela odluku o izradi Prostorno-urbanističkog plana (PUP) Općine Budva, kojom je stavila izvan snage dva kontroverzna planska dokumenta – DUP Budva centar i DUP Bečići. Time je zaustavljena izgradnja u najtraktivnijem dijelu Budve i Bečića u sljedećih godinu dana, koliko je rok za izradu PUP-a.

Za to vrijeme, MUP Srbije odlučio je pripremiti potrebnu dokumentaciju kako bi odmah nakon ukidanja zabrane mogli početi izgradnju. Hotel Beograd izgrađen je šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Od otvaranja, hotel je zbog restorana, terase koja cijelom dužinom izlazi na šetalište, činjenice da je na samoj plaži i da je sakriven u velikom parku, bio omiljeno mjesto gdje je ljetovala tadašnja državna administracija SFRJ.

No sadašnji izgled hotela nije nimalo reprezentativan, a hotel raspolaže s ukupno 2380 četvornih metara izgrađenog prostora, te 220 kreveta. Godinama su brojni crnogorski hotelijeri i investitori bili zainteresirani za kupovinu, ali država Srbija nije ga htjela prodati.

Komentirajte prvi

New Report

Close