Ministar financija Siniša Mali obećao 900 eura prosječne plaće

Autor: Poslovni dnevnik , 26. svibanj 2020. u 22:00
Mirovine u Srbiji bi trebale narasti na 400 eura

Porast plaća i mirovina je apsolutno moguć i mi taj novac imamo djelomično osiguran, kazao je Mali.

Prosječna plaća u Srbiji trebala bi u narednih pet godina biti udvostručena, ako je vjerovati predizbornim obećanjima ministra financija Siniša Malog, jednog od najbližih suradnika predsjednika Aleksandra Vučića.

Oko 14 milijardi eura će u narednih pet godina biti investirano u infrastrukturu, zdravstveni sistem, obrazovanje, vodovod i kanalizaciju, također je najavljeno.

“Plan je da u Srbiji 2025. prosječna plata bude 900 eura, a prosječna mirovina oko 400 eura i to je apsolutno moguće i mi taj novac imamo djelomično osiguran”, kazao je Mali.

Govoreći o podjeli 100 eura svim punoljetnim građanima rekao je da su isplatom jednokratne novčane pomoći željeli da podrže građane i pokažu koliko je država jaka i stabilna.

“Dakle, preuzeli smo najveći teret krize i pokazali privredi i građanima da i u vrijeme najveće krize mogu da se oslone na svoju državu”, izjavio je Mali.

Na kritike da je ova mjera populistička, ministar Mali kaže da je ona “isključivo ekonomska, te da su takvu mjeru proveli i SAD i Singapur, dakle najrazvijenije zemlje svijeta”.

Gledajući podatke iz prošle godine prosječna plaća u Srbiji iznosila je 470 eura. U isto vrijeme u Hrvatskoj bila je 887, a u Crnoj Gori 516 eura

Komentirajte prvi

New Report

Close