Milk-San iz Sanskog Mosta počeo izvoziti mlijeko na Kosovo

Autor: Poslovni dnevnik , 08. prosinac 2020. u 21:59
Prvi kamion s pasteriziranim mlijekom iz Milk-Sana ovog tjedna otišao je u Prištinu

Prvi kontakti s kosovskim otkupljivačima ostvareni su preko Privredne komore FBiH.

Mljekara Milk-San iz Sanskog Mosta plasirala je ovog tjedna prvi kontingent svojih proizvoda na tržište Kosova. Riječ je o prvom izvoznom poduhvatu tvrtke koja postoji već dvadeset godina, piše BiznisInfo.

“Prvi kamion s pasteriziranim mlijekom otpremili smo u Prištinu i riječ je o probi o kojoj će ovisiti nastavak ovog aranžmana. Mi smo čvrsto uvjereni da će kupci biti zadovoljni našim proizvodima i da ćemo, nakon mlijeka, uspjeti plasirati i ostali asortiman“, rekao je Muhamed Kamerić, direktor mljekare, za RTV Sana.

Prema njegovim riječima, ako reakcije budu pozitivne to će biti veliki poslovni iskorak za Milk-San. Prvi kontakti s kosovskim otkupljivačima ostvareni su preko Privredne komore FBiH, a Milk-San je morao provesti opsežne procedure ispitivanja kvalitete mlijeka kako bi ispunio sve uvjete za izvoz.

Mljekara Milk-San povezana je sa 120 kooperanata, a ove godine otkupili su i preradili oko tri milijuna litara mlijeka. Sanski Most je po proizvodnji mliijeka na drugom mjestu u Unsko-sanskom kantonu s godišnjom proizvodnjom od oko sedam milijuna litara.

Komentirajte prvi

New Report

Close