Međunarodnom aerodromu Tuzla vlada Federacije BiH pomoći će s milijun eura

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2022. u 22:00
Foto: PD

Kroz Tuzlanski kanton uopće ne prolazi nijedna brza ceste ili autocesta.

Vlada FBiH ove će godine podržati Međunarodni aerodrom Tuzla s dva milijuna KM (milijun eura), i to projekte i rješavanje okolne cestovne infrastrukture, rečeno je na sastanku Fadila Novalića, premijera Federacije BiH i vlade Tuzlanskog kantona (TK).

Prema riječima Irfana Halilagića, premijera TK-a, kanton je dobio jamstvo od federalnog premijera da će određene kapitalne investicije biti usmjerene prema aerodromu da postane učinkovitiji i da se realiziraju projekti koji su pokrenuti, kao što su izgradnja trećeg izlaza, asflatiranje parkirališta, izgradnja ograda itd.

“Dva milijuna KM naše su mogućnosti. Odredili smo da je federalni prioritet cesta od Živinica do aerodroma, kako bi oživjeli zračnu luku”, rekao je Novalić.

Na sastanku je usaglašen stav da se konačno mora riješiti parkiranje na aerodromu kako bi se dobila slika jedne suvremene europske zračne luke.

Razgovarano je i o nastavku aktivnosti na prometnoj deblokadi kantona, odnosno o projektima izgradnje autocesta i brzih cesta, obnovi postojećih magistralnih cesta, modernizaciji željezničkog prometa. Naime, kroz Tuzlanski kanton uopće ne prolazi nijedna brza ceste ili autocesta, iako najviše izdvaja za te svrhe u FBiH. Prometna blokada najviše pogađa poduzetnike te bi za njih obnova postojećih i izgradnja novih prometnica bila najvažnija.

Komentirajte prvi

New Report

Close