Mamiću koncesije za 10 solarnih elektrana kod Mostara

Autor: Poslovni dnevnik , 02. svibanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Fotonaponske elektrane gradit će se u Pologu kod Mostara, a svaka će imati snagu od 4 MW. Koncesija je dodijeljena na rok od 30 godina.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona i tvrtka Plavo Sunce Čitluk sklopili su Ugovor o koncesiji za obavljanje djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije kroz izgradnju 10 elektroenergetskih objekata fotonaponskih elektrana.

Fotonaponske elektrane gradit će se u Pologu kod Mostara, a svaka će imati snagu od 4 MW. Koncesija je dodijeljena na rok od 30 godina, piše Indikator.ba.

Jednokratna koncesijska naknada iznosit će 172.598 KM, s tim da će koncesionar prvu ratu od 34.598,20 KM morati uplatiti u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

Tvrtka Blue Sun biznis je u koji je Zdravko Mamić, bivši čelnik zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo ušao preko kćerke Ive. Mamić je pobjegao od hrvatskog pravosuđa i nastanio se u Hercegovini.

Mirjana Gagro, Ivanka Ostojić i Marinko Barbarić suvlasnici su tvrtke. Barbarić je vlasnik jedne od najpoznatijih hercegovačkih zaštitarskih tvrtki, Delta security poslovni objekt na adresi Gospodarska zona Tromeđa II broj 3 ujedno je sjedište Plavog sunca.

Tvrtka ima kapital od 18,83 milijuna KM, a Iva Mamić ima većinski udio od 50,08 posto. Barbarić ima 20 posto, a Gagro i Ostojić po nešto manje od 15 posto. Kada završi investicijski ciklus u deset godina, posao bi trebao donijeti čistu zaradu od otprilike 13 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close