Mađarski TV2 kupio slovenski Planet TV

Autor: Poslovni dnevnik , 08. srpanj 2020. u 21:59
Za preuzimanje mađarska televizija će platiti pet milijuna eura/Pixabay

Telekom je Planetu od osnivanja kompanije dodijelio ukupno 80 milijuna eura u obliku kapitalnih doprinosa, plaćenih reklama, kredita i drugih usluga.

Telekom Slovenije potpisao je ugovor o prodaji televizije Planet TV mađarskoj medijskoj kompaniji TV2.

Dogovorena cijena za 100-postotni vlasnički udjel iznosi pet milijuna eura. Očekuje se da će posao biti zaključen do jeseni.

Prema proračunu lista Delo, Telekom je Planetu od osnivanja kompanije dodijelio ukupno 80 milijuna eura u obliku kapitalnih doprinosa, plaćenih reklama, kredita i drugih usluga.

Posljednji trošak nastao je pri izvršenju odluke arbitražnog suda u Švicarskoj koji je utvrdio da je kompanija Antenna Slovenija ispravno iskoristila put opciju u kompaniji Antenna TV SL, koja emitira Planet TV, te je Telekomu Slovenije za 34% udjela u toj kompaniji, zajedno s troškovima spora i zateznim kamatama naložio plaćanje gotovo 23 milijuna eura.

Telekom je zato u prosincu prošle godine postao jedini vlasnik televizije Planet TV, a spor s grčkom Antennom ozbiljno mu je smanjio dobit prošle godine.

Mađarska televizijska kompanija TV2, s kojom je potpisan ugovor, u vlasništvu je Jozsefa Vida, prema medijskim napisima jednog od ključnih poduzetnika iz poslovne mreže mađarske vladajuće stranke Fidesz Viktora Orbana.

Komentirajte prvi

New Report

Close