Luštica Development gradit će servisni centar za jahte

Autor: Poslovni dnevnik , 08. ožujak 2021. u 22:00
Na prostoru bivšeg vojnog objekta Petrovići u Tivtu bit će i suhi vez/SHUTTERSTOCK

Luštica Development je zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uvjeta, osim Općini Tivat, uputila i javnom poduzeću Morsko dobro.

Kompanija Luštica Development iz Tivta u Crnoj Gori, koja na oko sedam milijuna kvadata zakupljenog državnog zemljišta razvija projekt turističkog resorta Luštica Bay, uputila je Općini Tivat zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uvjeta za izgradnju novog objekta – servisnog centra i suhog veza za jahte, na prostoru bivšeg vojnog objekta Petrovići.

Iz kompanije na čijem je čelu izvršni direktor Nebojša Popović, bivši pomoćnik ministra turizma u vrijeme kada sklapan ugovor o dugogodišnjem zakupu zemljišta na Luštici s egipatsko-švicarskim konzorcijem Orascom Development, ranije su poručili da je bivši vojni kompleks u Petrovićima, prema ugovoru vlade i Orascoma, planiran kao suhi vez za potrebe projekta Luštica Bay i dvije marine koje će biti izgrađene.

Riječ je o katastarskim parcelama 2/2 i 2/3 KO Krašići koje su sada formalno u vlasništvu države, iako više obitelji iz Krašića već godinama pred sudovima vodi postupke za povrat te oduzete privatne imovine.

Luštica Developmnet je zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uvjeta, osim Općini Tivat, uputila i javnom poduzeću Morsko dobro, pozivajući se na program privremenih objekata u zoni morskog dobra u Općini Tivat za razdoblje od 2019. do 2023 godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close