Lidl počeo graditi veliki distributivni centar, ključni znak dolaska ovog trgovačkog giganta na novo tržište

Autor: Poslovni dnevnik , 09. svibanj 2023. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

S aspekta razvojnih planova naglašeno je kako bi tvrtka Lidl u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u susjednoj zemlji.

Tvrtka Lidl započela je izgradnju velikog distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Ovo je, kako saznaje Klix.ba, mozak cijele operacije i ključni znak dolaska ovog trgovačkog giganta na novo tržište.

Budući distributivni centar nedaleko od autoputa, iz pravca Sarajeva prema Mostaru, gradi se na blizu 60.000 četvornih metara. Prema saznanjima BiH medija, ukupna investicija Lidla u BiH iznosit će oko milijardu maraka, a trenutno u BiH na platnom spisku imaju 115 radnika.

Prije dvije godine Lidl je počeo zapošljavati radnike i tražiti lokacije širom Bosne i Hercegovine. Plan je da u idućih nekoliko godina njihovi prodajni objekti budu prisutni u gradovima i općinama u Bosni i Hercegovini koji imaju više od 30.000 stanovnika.

S aspekta razvojnih planova naglašeno je kako bi tvrtka Lidl u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u susjednoj zemlji.

Lidl je dokapitalizirao svoju tvrtku u Bosni i Hercegovini u prosincu 2022. godine na gotovo 100 milijuna KM, što je predstavljalo gotovo dvostruko povećanje kapitala ovog investitora zbog velikog broja terenskih poslova kako bi spremno otvorili vrata i dočekali sve kupce.

Poznato je da kupuju zemljišta i nekretnine na više lokacija u BiH, grade distributivne centre, kreiraju mrežu i logistiku te zapošljavaju radnike koji prolaze obuke njemačke kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close