Lidl gradi novi veliki centar na parceli od 17 hektara koju će platiti 5,3 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 05. rujan 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Tvrtka je kupila parcelu od 17 hektara (170.996 m2) za koju će platiti 5,3 milijuna eura.

Tvrtka Lidl izgradit će logistički centar u industrijskoj razvojnoj zoni u Gornjem Konjaru kod Kumanova u Sjevernoj Makedoniji.

Tvrtka je kupila parcelu od 17 hektara (170.996 m2) za koju će platiti 5,3 milijuna eura. Informaciju je s javnošću podijelila Općina Kumanovo, koja je objavila da je prekjučer na javnom natječaju prodala zemljište trgovačkom lancu Lidl za izgradnju logističkog centra. Na javnom natječaju putem elektroničke dražbe sudjelovale su 3 tvrtke.

– Najpovoljniji ponuditelj s najvišom ponuđenom cijenom bila je tvrtka DTM LIDL Severna Makedonija DOOEL sa sjedištem u Skoplju. Najpovoljnija ponuda je 1.906 denara za 1 m2, odnosno ukupno 170.996 m2 (~17ha) 325.920.015 denara (~5,3 milijuna eura), priopćeno je iz općine Kumanovo.

Kako se navodi, nakon okončanja upravnog postupka za odabir najpovoljnijeg ponuditelja i ispunjenja svih uvjeta propisanih javnim pozivom, nekretnina će biti prenesena u vlasništvo najpovoljnijeg ponuditelja, nakon čega će se pristupiti realizaciji uslijedit će ulaganja.

Lidl u Sjevernoj Makedoniji već neko vrijeme traži radnike za logistički centar, a nedavno je objavljeno da na jednoj od dvije kupljene parcele počinje izgradnju svoje prve trgovine u Bitoli.

Kao datum otvaranja prvih trgovina u Makedoniji neslužbeno se spominje 2026. godina. Osim u Makedoniji, očekuje se da će Lidl u sljedećih nekoliko godina otvoreiuti i prve trgovine u Bosni i Hercegovini.

Komentirajte prvi

New Report

Close