Kvatro RH planira tvornicu flaširane vode u Rožajama

Autor: Poslovni dnevnik , 15. rujan 2021. u 14:23
Foto: Pixabay

Izvor Lučičko vrelo nalazi se oko sedam kilometara sjeverno od Rožaja, na sjevernim padinama planine Kosmatica.

Crnogorska tvrtka Kvatro RH iz Rožaja, u vlasništvu Rešada Hodžića, pokrenula je inicijativu kod Uprave za vode za preuzimanje koncesije nad izvorom Lučičko vrelo s ciljem proizvodnje flaširane vode, javlja list Dan.

Zbog neispunjavanja ugovorenih obveza Općina Rožaje raskinula je ugovor o koncesiji za korištenje voda s izvora Lučičko vrelo za flaširanje s koncesionarom Aqua Plus Pro Vita iz Rožaja. Sada istu koncesiju traži Kvatro RH. Izvor Lučičko vrelo nalazi se oko sedam kilometara sjeverno od Rožaja, na sjevernim padinama planine Kosmatica. Izvor se nalazi na zemljištu u državnoj vlasništvu.

Za koncesiju se traži dio izvorskih voda, koje će se koristiti za flaširanje vode u komercijalne svrhe. Ovisno o zahtjevima tržišta, u početnom razdoblju planirano je flaširanje 5,5 milijuna litara vode godišnje.

Zapošljavanjem novih 20 radnika djelimično se rješava i pitanje nezaposlenosti u Općini Rožaje.

“Ulaganje vrijedno ukupno 1,090.000 eura, od čega se na kredit odnosi 250.000 eura, dok su vlastita sredstva ulagača 840.000 eura, vratit se u trećoj godini otplate kredita, što ukazuje na visoku profitabilnost djelatnosti i visoku akumulativnost”, navodi se u dokumentu Uprave za vode iz Rožaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close