Ryanair širi poslovanje u regiji: ‘Želimo vidjeti rast u sljedećih pet do deset godina’

Autor: Poslovni dnevnik , 06. travanj 2024. u 08:17
Foto: SHUTTERSTOCK

Kao što je najavljeno u studenom 2023., Ryanair će uvesti pet izravnih letova iz Sarajeva počevši od travnja za Göteborg, Milano, Memmingen, London i Bruxelles.

Prvi zrakoplov Ryanaira na liniji Göteborg-Sarajevo sletio je u utorak u Međunarodnu zračnu luku u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, čime je praktično započela suradnja ove kompanije i sarajevskog aerodroma.

Kao što je najavljeno u studenom 2023., Ryanair će uvesti pet izravnih letova iz Sarajeva počevši od travnja za Göteborg, Milano, Memmingen, London i Bruxelles.

Prema planu, tjedno će biti više od 20 letova iz i za Sarajevo, a u prvih 12 mjeseci očekuje se 200.000 putnika. Povodom prvog leta, nešto kasnije u Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo bit će održana konferencija za medije povodom prvog leta.

Komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness ranije je za Klix.ba govorio o tome što je kompaniju najviše privuklo kada je riječ o poslovanju s Međunarodnim aerodromom Sarajevo.

“Nemamo interesa za kratkoročne ugovore i dogovore. Pet zračnih prijevoznika je tek početak. Na sastancima koje sam imao s ministrima, premijerom i upravom zračne luke rekao sam da je Ryanair tu zbog rasta. Želimo vidjeti rast u sljedećih pet do deset godina.

Želimo imati rast do 300 milijuna putnika 2034. godine, a pitanje koje sam postavio vladi i službenicima zračne luke je koliko žele biti dio tog kapaciteta. Mi žele rasti u Sarajevu, ali ono što morate imati na umu je vrlo konkurentno tržište u ovom trenutku, rekao je McGuiness.

Kada je riječ o zapošljavanju kadrova u BiH, direktor je rekao da će to ovisiti o tome hoće li kompanija u budućnosti imati vlastitu bazu. No, do tada će neizravnu korist od prisutnosti Ryanaira imati brojni građani.

“Ovdje u početku nećemo imati bazu. Kada uspostavimo bazu, onda ćemo direktno zapošljavati tehničare, pilote, stjuardese. Trenutno nismo u toj fazi, ali ćemo raditi na tome”, rekao je McGuinness.

Komentirajte prvi

New Report

Close