Fiat kreće sredinom svibnja, Revoz već 21. travnja, ali pred njima su dva velika izazova

Autor: Poslovni dnevnik , 14. travanj 2020. u 08:01
Igor Soban/PIXSELL

Revoz zapošljava i radnike iz Hrvatske i BiH, koji po dolasku u Sloveniju moraju u karantenu, pa se pokušava naći odgovarajuće rješenje kod nadležnih tijela.

Menadžment kompanije Fiat Chrysler Automobiles Serbia (FCA Srbija) od vlade Srbije zatražio je suglasnost za dodatnih 40, uz zakonom već predviđenih 45 dana plaćenog odmora za zaposlene godišnje, a koji su zbog epidemije Covida-19 od sredine prošlog mjeseca kod kuće, piše Danas.

FCA Srbija lani je zbog pada prodaje Fiata od vlade dobio suglasnost za dodatnih 87 dana plaćenog odmora, koji se plaća 65% od prosječne plaće.

Nastavak proizvodnje u Kragujevcu ovisi ne samo od smirivanja epidemije u Srbiji, već i u Italiji, ali i u ostalim državama, prije svega, u Španjolskoj i Francuskoj, glavnim tržištima za modela 500L.

Moguće je da će proizvodnja u Kragujevcu ponovno biti pokrenuta 5. svibnja, ali je, prema mišljenju sindikata, izvjesnije da će to biti tek sredinom sljedećeg mjeseca.

S druge strane, Revoz, Renaultova tvornica u Novom Mestu, planira započeti proizvodnju, zaustavljenu 17. ožujka, već 21. travnja, no to nije posve sigurno.

Naime, Revoz zapošljava i radnike iz Hrvatske i BiH, koji po dolasku u Sloveniju moraju u karantenu, pa se pokušava naći odgovarajuće rješenje kod nadležnih tijela.

Drugi je izazov dovesti autobuse s radnicima u tvornicu, što trenutno nije moguće s obzirom na ograničenje kretanja, a tvorničko parkiralište ne dopušta smještaj više automobila. Također, u Revozu ovise i o opskrbi dijelovima iz drugih Renaultovih tvornica, onih u Španjolskoj i Turskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close