Kompanija Navar Incorporated gradi drugu marinu u Tivtu

Autor: Poslovni dnevnik , 16. studeni 2020. u 21:59
Koncesija je dodjeljena na 30 godina, a investicijskim programom predviđena su ulaganja od 13,9 milijuna eura/SHUTTERSTOCK

Osnivač tivatske kompanije je Navar iz Herceg Novog, a izvršni direktor je Antonio Zgradić.

Crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja izdalo je kompaniji Navar Incorporated iz Tivta građevinsku dozvolu za gradnju marine u Tivtu. Kompanija je prije dva i pol mjeseca dobila koncesiju za gospodarsko korištenje brodogradilišne luke Bonići – Tivat. Koncesijsko područje između ostalog obuhvaća i marinu, piše Pobjeda.

Osnivač tivatske kompanije je Navar iz Herceg Novog, a izvršni direktor je Antonio Zgradić. U rješenju Ministarstva održivog razvoja navodi se da se dozvola izdaje za građenje objekta nautičkog turizma – marine s pratećim sadržajima servisa, na dijelu katastarske parcele broj 4731 KO Tivat i pripadajućem akvatoriju, u sklopu urbanističke zone 2, u zahvatu Državne studije lokacije Dio Sektora 22 i Sektora 23 općine Tivat. Time će Tivat dobiti drugu marinu, uz onu u Porto Montenegru.

Servisni objekt će služiti za pružanje usluga nautičarima: opskrbu vodom, rezervnim djelovima, opremom, te davanje informacija, a osiguran je i sanitarni čvor. Ukupna bruto građevinska površina iznosi 268 kvadrata. Radovi na gradnji bit će izvedeni prema glavnom projektu i dopuni glavnog projekta, koje je pripremio ovlašteni inženjer Predrag Marković iz podgoričke tvrtke Studio Synthesis STUDIO architecture&design, koji vodi izradu tehničke dokumentacije.

Glavni projekt i dopunu glavnog projekta revidirao je Predrag Babić iz podgoričke tvrtke CAU – Centar za arhitekturu i urbanizam, koji vodi reviziju tehničke dokumentacije. Vlada je krajem kolovoza donijela odluku o dodjeli koncesije i prihvatila ugovor o koncesiji s kompanijom Navar Incorporated.

Koncesijsko područje luke Bonići obuhvaća prostor brodogradilišne luke s izgrađenim objektima, pristaništima, dokovima, marinom i pomoćnom zgradom brodogradnje, ukupne površine 10.680 četvornih metara i lučki akvatorij ukupne površine 14.500 kvadrata. Koncesija je dodjeljena na 30 godina, a investicijskim programom predviđena su ulaganja od 13,9 milijuna eura.

Godišnja fiksna naknada za korištenje koncesijskog područja za lučki akvatorijum iznosi jedan euro po kvadratu, a za lučko područje naknada je prvih 20 godina jedan euro po kvadratu, a posljednjih deset godina 1,5 eura po kvadratu.

Komentirajte prvi

New Report

Close