Koç Holding, najveća turska kompanija, otvara duty free trgovine u susjednoj državi, posla će biti za 1000 ljudi

Autor: Poslovni dnevnik , 23. lipanj 2021. u 07:01
U turskim trgovinama posao će dobiti oko tisuću radnika/Shutterstock

Koç Holding je veliki industrijski, trgovački i financijski koncern koji obuhvaća više od 100 tvrtki.

Koç Holding, najveći koncern u Turskoj i jedina turska kompanija koja se nalazi na listi Fortune Global 500, planira ulaganje u uspostavu duty free trgovina diljem Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebalo dobiti oko 1000 radnika.

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, predstavio je Tameru Haşimoğluu, predsjedniku Koç Holdinga, odgovornom za sektore turizma, prehrane i maloprodaje, projekt izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu s ciljem jačanja ekonomske suradnje i izvoza, ali i izravnih stranih ulaganja na području Federacije BiH.

“Najvećoj turskoj kompaniji predstavili smo neke od potencijala za ulaganje u gospodarstvo na području FBiH. Projekt izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu je vrlo značajan za taj kanton, ali i za cijelu Federaciju BiH. Istaknuli smo i prednosti za ulaganja u ovom, ali i drugim područjima FBiH. Vjerujemo da će Upravni odbor kompanije prepoznati važnost ulaganja u konkretni projekt”, rekao je premijer Novalić.

Predstavnici turske kompanije pokazali su zanimanje za predstavljeni projekt, kao i spremnost za druga ulaganja u Federaciji BiH.

Koç Holding je veliki industrijski, trgovački i financijski koncern koji obuhvaća više od 100 tvrtki iz područja energetike, automobilske i prehrambene industrije, elektronike, informacijske tehnologije, te financijskih usluga i turizma.

Komentirajte prvi

New Report

Close