Kinezima posao na dionici autoceste Brčko – Bijeljina

Autor: Poslovni dnevnik , 26. veljača 2023. u 22:00
Foto: Pixabay

Konzorcij tvrtki sastoji se od China Overseas Engineering Group, China Tisyu Construction Group i Bank of China. Ukupna vrijednost je 346,95 milijuna KM, bez PDV-a.

U Banjoj Luci je ovih dana potpisan ugovor o izgradnji dionice autoceste Brčko-Bijeljina u dužini od 17 kilometara.

Ugovor su u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske potpisali vd direktora Autocesta Republike Srpske Nedeljko Ćorić, vd direktora za tehničke poslove u Autocestama Slobodan Stanarević i predstavnik konzorcija kineskih kompanija Li Gang.

Konzorcij tvrtki sastoji se od China Overseas Engineering Group, China Tisyu Construction Group i Bank of China. Ukupna vrijednost je 346,95 milijuna KM, bez PDV-a.

Predsjednik Vlade Radovan Višković rekao je nakon potpisivanja ugovora da s ponosom može izjaviti da je Republika Srpska na pragu ostvarenja strateškog cilja cestovnog povezivanja Banje Luke s Beogradom.

Obaveza grupacije, ovih kompanija je da to rade sa grace periodom tri godine, granacijom od pet godina. Sve je na njima i na period od 15 godina. Tako da očekujemo da dobijemo kvalitetnu prometnicu i time zaokružimo naš strateški cilj a to je povezivanje Banjaluke sa Beogradom, kaže Radovan Višković, premijer Srpske. Ji Yan Gi, iz kineske tvrtke za inozemno poslovanje, rekao je da će se pridržavati načela iskrene suradnje, kvalitete na prvom mjestu i održavanja razvoja.

Isto tako, držat ćemo se toga da investitoru i Vladi Republike Srpske uvijek osiguramo zadovoljavajuće rezultate, svakako uz kvalitetnu izvedbu samog projekta, kazao je Ji Jan Gi. U sklopu ovog aranžmana jest i selidba predstavništva kineske kompanije iz Varšave u Banju Luku, objavljeno je prilikom potpisivanja ugovora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close