Još nije počeo izvoz BiH ribe na tržište Ruske Federacije

Autor: Poslovni dnevnik , 12. travanj 2021. u 22:00
Bosanskohercegovačka riba trebala je biti u ruskim trgovinama još početkom godine/SHUTTERSTOCK

Prema najavama, bosanskohercegovačka riba trebala je biti u ruskim trgovinama još početkom godine.

Iako je najavljivano da bi izvoz ribe iz BiH na rusko tržište trebao krenuti početkom godine, to se još nije dogodilo i ne zna se kada će, pišu Nezavisne novine.

Zoran Tepić, direktor tvrtke Tropic ribarstvo – Ribnjak Janj, koja je jedina iz BiH predložena za izvoz u Rusku Federaciju, rekao je da je Ured za veterinarstvo BiH uradio sve što je u njihovoj nadležnosti.

“Prošle smo godine obavili adaptaciju i rekonstrukciju, jednu veliku investiciju, da bi zadovoljili stroge europske uvjete, a posebno ruske”, objasnio je Tepić.

On ističe da je ostao nedorečen stav Rusije, odnosno, hoće li se Uredu za veterinarstvo BiH dodijeliti nadležnost da predloži kandidata koji je jedini aplicirao, bez dodatnog poziva tvrtkama. “Ili će to uraditi Ruska Federacija, te će oni doći u kontrolu s ciljem ispunjavanja svih uvjeta”, dodaje Tepić.

Iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH kažu da se čeka odgovor nadležnog tijela Ruske Federacije o sljedećim koracima po pitanju izvoza na rusko tržište.

Komentirajte prvi

New Report

Close