Jahorina očekuje obaranje rekorda tijekom aktualne skijaške sezone

Autor: Poslovni dnevnik , 14. prosinac 2023. u 14:21
Foto: SHUTTERSTOCK

Poznato skijalište koje već godinama privlači brojne turiste iz susjednih država Hrvatske i Srbije, ali i sve veći broj onih iz zapadne Europe, dobiva sve kvalitetnije sadržaje.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da je fokus ulaganja Srpske proteklih godina bio na Jahorini, koja je uz značajna ulaganja postala prepoznatljiva i posjećena zimska destinacija u regiji.

– U proteklom tjednu smo prvi u regiji otvorili zimsku sezonu ove godine. Prema trenutnim vremenskim prilikama i najavama za naredni period, očekujemo da će Jahorina ove sezone oboriti sve rekorde u posjećenosti i broju skijaša koje je postavila do sada – rekao je Šulić, govoreći o razvoju zimskog turizma i zimske turističke sezone.

Razvoj destrinacije
Šulić je naveo da Republiku Srpsku, uz Jahorinu, očekuje i otvaranje sezone u skijaškom centru Igrišta, još jednom projektu koji zajednički realiziraju Vlada Republike Srpske i Olimpijski centar Jahorina.

Kvalitetnija infrastruktura

Jahorina ovogodišnju skijašku sezonu dočekuje s novim stazama i infrastrukturom, a nastoji ostati cjenovno atraktivna.

– Razvojem ove destinacije, uz upotpunjavanje ponude za ljubitelje zimskog turizma, značajno ćemo doprinijeti razvoju privrede regije Birač, kao što je to bio slučaj sa Jahorinom koja je postala zamajac privrednog razvoja. Sarajevsko-romanijske regije – istaknuo je Šulić.

Podsjetio je da je proteklog vikenda otvorena sezona na Kozari, kojoj tek predstoje nova ulaganja iz privatnog sektora, što će ovu destinaciju učiniti još privlačnijom za turiste – ne samo zimi, nego tijekom cijele godine.

– Uz ponudu koju imamo za ljubitelje snijega i zimskih sportova na navedenim destinacijama, tu su i naši spa i wellness centri za koje ne manjka interesa ni u ovom razdoblju godine, ali i zanimljive ponude naših gradova i općina, koji na različite načine nude svečane i glazbene sadržaje, privlače goste iz zemlje i regije – rekao je Šulić.

Šulić je podsjetio da Ministarstvo očekuje obaranje rekorda u 2023. godini kada je riječ o broju dolazaka i noćenja iz Srbije, te istaknuo da nije riječ o slučaju, već o ulaganjima u razvoj turističkih destinacija i njihovu promociju., kao i činjenica da je Srbija počela da prepoznaje što nudi turistima.

Očekuje da Republika Srpska u narednom periodu radi na jačanju svijesti o tome, ali i stvaranju mogućnosti za dodatna ulaganja. i razvoj turizma.

– Ova će godina biti rekordna i očekujemo da će zimska sezona nadmašiti sve prethodne. Očekujem i da ćemo zajedno u narednoj godini oboriti rekorde koje sada postavljamo – rekao je Šulić za Srnu.

Bez velikih poskupljenja
Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnajić nedavno je kazao kako planiraju svakog vikenda ugostiti po jednu regionalnu glazbenu zvijezdu i tako obogatiti turističku ponudu. Kazao je da Jahorina ovogodišnju skijašku sezonu dočekuje s novim stazama i infrastrukturom, a nastoji ostati cjenovno atraktivna.

“U odnosu na prošlu sezonu, cijene smo povećali za samo pet posto”, kazao je Ljevnajić, koji ne krije ambicije da Jahorinu pretvori u najmoderniji skijaški centar u jugoistočnoj Europi. U prvoj polovici siječnja, dnevna skijaška karta na Jahorini košta 44ura za odrasle, a šestodnevna 199 eura. Za djecu u tom periodu cijena je 37,5 odnosno 161,5 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close