Zbog izrazito visokih temperatura i dugotrajne suše ovo ljeto urod grožđa je u prosjeku manji za 30 posto, a iskusni vinogradari ne pamte da su rane sorte brane već početkom kolovoza. Zbog toga grožđe ima izrazito visoke šećere, niske kiseline i dehidrira, rekao je nedavno profesor Marko Malićanin s Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu.
“Tek ćemo vidjeti kakav ćemo aromatski potencijal dobiti u vinima i kako su ove ekstremne temperature utjecale na kompletan metabolizam biljke”, dodao je profesor u razgovoru za RTS.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu