Izgradnja kreće za godinu i pol dana, metro vrijedan 6 milijardi eura

Autor: Poslovni dnevnik , 23. srpanj 2020. u 11:51
Studija izvodljivosti bit će gotova za godinu i po dana/SHUTTERSTOCK

Potpisivanjem ugovora realizira se donacija vlade Francuske i započinje realizacija najveće infrastrukturne investicije u ovom dijelu.

U Beogradu je jučer potpisan komercijalni ugovor za izradu studije izvodljivosti za izgradnju beogradskog metroa.

Potpisivanjem ugovora realizira se donacija vlade Francuske i započinje realizacija najveće infrastrukturne investicije u ovom dijelu Europe, vrijedne šest milijardi eura, poručila je potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i veleposlanikom Francuske u Srbiji Jean-Louis Falconijem, nazočila potpisivanju ugovora za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje.

Mihajlovićeva je rekla da će studija izvodljivosti biti gotova za godinu i po dana, kada će započeti izgradnja metroa dugog 60 kilometara, sa 60 stanica. Također je ocjenila kako je Beogradski metro “jedan je od najzahtjevnijih projekata kojem pristupamo”.

“Ovaj projekat zahtijeva najbolje kompanije i stabilnu vladu koja će ga realizirati. U pitanju je investicija značajna za dalji razvoj naše zemlje”, rekla je Mihajlović.

Vesić je rekao kako je izgradnja metroa projekat na koji se čeka pola stoljeća. “Krajem iduće godine zapoćinje izgradnja beogradskog metroa, zahvaljujući zajedničkoj suradnji sa vladom Srbije.

Govorimo o projektu od nacinalne važnosti “, rekao je Vesić. Jean-Louis Falconi istakao je kako je beogradski metro primjer dobre suradnje i snažnih odnosa dvije države i rekao da će francuska vlada nastaviti s pružanjem podrške Srbiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close