Otkriven početak gradnje beogradskog metroa

Autor: Poslovni dnevnik , 05. studeni 2021. u 06:52
Foto: Pixabay

Prva linija podzemne željeznice bit će završena 2028., a druga 2030. godine.

Radovi na izgradnji beogradskog metroa počinju 22. studenoga na Makiškom polju, najavio je Siniša Mali, srpski ministar financija, nakon što je s kineskom kompanijom PowerChina potpisan ugovorni sporazum za projekt izgradnje infrastrukture i nasipanje platoa za spremište na Makiškom polju.

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, koji je potpisao ugovor s Kinezima, najavio je da će prva linija biti završena 2028., a druga 2030.

Mali je rekao da će podzemna željeznica imati tri linije, prva će ići od Makiškog polja do Mirijeva, druga od Mirijeva do Železnika, a treća donosi proširenje BG vlaka i tramvajskog sustava.

“Beograd se okreće šinskom sustavu, koji je ekološki prihvatljiv i učinkovitiji”, dodao je Mali, prenosi Tanjug. Sljedeći korak bit će potpisivanje ugovora za izgradnju spremišta u veljači 2022.

Slijedi potpisivanje ugovora za izgradnju pristupnih prometnica na području Makiškog polja u ožujku 2022., dok se u srpnju očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju postaja i tunela za prvu liniju. U veljači 2024. počet će nabava vlakova i testiranje.

Komentirajte prvi

New Report

Close