Iz Kragujevca kreće prvi tramvaj za Nürnberg

Autor: Poslovni dnevnik , 23. studeni 2021. u 13:41
Siemens Mobility Srbija isporučit će ukupno 12 tramvaja njemačkom gradu/PD

Tvornica u Kragujevcu počela je s proizvodnjom dijelova za Siemens Mobility vozila 2018.

Kompanija Siemens Mobility Srbija isporučuje prvi tramvaj za njemački grad Nürnberg u potpunosti proizveden u kragujevačkoj tvornici, javljaju Večernje novosti.

To je prvi od ukupno 12 tramvaja koji će se u Srbiji proizvesti za potrebe tog njemačkog grada.Zajedno s metro vlakovima G1 koje također isporučuje Siemens Mobility, Avenio tramvaji proizvedeni u Šumadiji bit će ključni dio modernizacije javnog gradskog prijevoza u kojeg Nürnberg aktivno ulaže.

Montaža tog kontigenta tramvaja počela je u ljeto ove godine.Avenio tramvaji temelje se na modularnom pristupu koji omogućava prilagodbu potrebama kupaca, što za Nürnberg znači dužinu vozila od 36,9 metara, širinu od 2,30 metara, maksimalnu brzinu od 70 kilometara na sat i kapacitet za 218 putnika.

Tvornica u Kragujevcu počela je s proizvodnjom dijelova za Siemens Mobility vozila 2018. godine, a 2020. je preuzela završnu montažu i puštanje u rad kompletnih šinskih vozila, tj. Avenio modela tramvaja za odabrane projekte.Nürnberg je treći grad u Europi za kojeg Avenio tramvaje isporučuje kragujevačka tvornica.

Trenutačno, Siemens u Srbiji zapošljava više od 850 radnika. Tvornica u Kragujevcu također ima inženjerski centar koji privlači najbolje lokalne talente, navodi se u priopćenju kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close