Iz MIND Parka stižu Siemensovi tramvaji za Bremen

Autor: Poslovni dnevnik , 04. ožujak 2020. u 15:27
Siemes planira u Srbiji godišnje proizvoditi 80 tramvaja, odnosno 320 vagona, a kada zaokruži proizvodni proces zapošljavat će između 6000 i 8000 radnika

Iz pogona će uskoro izaći prvi vagoni koje je Siemens ugovorio, a godišnje bi se trebalo proizvoditi 80 tramvaja, odnosno 320 vagona.

U suvremenom industrijskom kompleksu MIND Park u Kragujevcu uskoro će se početi proizvoditi vlakovi i dijelovi za zrakoplove, pišu Večernje novosti, objašnjavajući da je završeno nekoliko proizvodnih hala tog kompleksa, odakle već izlaze dijelovi za šinsku industriju.

Radi i Institut za ispitivanje kvaliteta metala, najveća lakirnica u Europi, a u tvornici koju je zakupio Siemens počinje proizvodnja tramvaja za njemački grad Bremen, dodaje list. MIND Park se prostire na 150 hektara, a u MIND Groupu i dvije Siemensove tvornice zaposleno je 1200 radnika.

“Nadamo se da će zaposlenih biti i mnogo više. Ove godine bit će izgrađene još najmanje tri proizvodne hale za dobavljače u industriji šinskih vozila, ali nisu isključena ni druga područja metaloprerađivačke industrije. Prije svega, avioindustrije”, kaže Igor Mitrović, direktor MIND Real Estate, kompanije koja je vlasnik parka i jedne od osam kompanija koje čine Milanović Industries Group.

Iz pogona će uskoro izaći prvi vagoni koje je Siemens ugovorio, a godišnje bi se trebalo proizvoditi 80 tramvaja, odnosno 320 vagona. Prema najavama, kada Siemens zaokruži proizvodni proces, u zoni Sobovica-Lužnice radit će između 6000 i 8000 radnika.

“Urbanističkim planom predviđeno je da taj prostor bude grad u malom”, kaže Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca, dodajući kako su tražili da se zona projektira prema najsuvremenijim svjetskim iskustvima. “Poznate svjetske kompanije dobit će idealan prostor za uspješno poslovanje”, kaže Nikolić.

Komentirajte prvi

New Report

Close