Iz Kanade došao na Bosnu na godišnji i – pronašao posao i ostao

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2021. u 08:54
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

‘Živim nomadskim načinom života, putujem i pronalazim poslove od kojih živim.’

Oglasi za posao u kojima se traži konobar sve su češći. Za konobarom je tako dugo tragala i jedna tvrtka koja u sklopu nekadašnje industrijske zone Carinski terminal na ulazu u Kiseljak, a koja posljednjih godina opet oživljava, ima restoran. Na oglas za posao javio im se sasvim neočekivano Miroslav Papaz koji je na godišnji odmor u rodni Kiseljak stigao iz Kanade, gdje živi i radi.

Miroslav je u svoje mjesto donio i neke malo drukčije navike uz koje je puno lakše razumjeti ne samo zašto je prihvatio posao dok je na godišnjem odmoru već i kako u poslovima koji se nude na tržištu rada prepoznati mnoštvo prilika, ne samo za zaradu, piše Večernji list.

– Živim nomadskim načinom života, putujem i pronalazim poslove od kojih živim. Takav način života pogodan je ljudima koji ne žele živjeti po uobičajenim stereotipima, koji žele upoznati svijet, prirodu, otkriti što im odgovara. Posebice je dobar za studente koji putujući, radeći i učeći stječu vrijedna znanja i iskustva te otkrivaju koji ih posao usrećuje. A kada jednom otkriju što je to što zaista vole raditi, onda zapravo ne rade do kraja života jer im je posao, prije svega, užitak – mišljenja je Miroslav. Na pitanje zašto se odlučio za posao konobara u restoranu u kojem su najčešći gosti radnici i poslovni ljudi, odgovara nam:

– Jednostavno jer nisam samo konobar. Dok radim taj posao, uspostavljam kontakte s brojnim poslovnim ljudima. Moj posao je, inače, istraživački, istražujem za industrije nekoliko zemalja u svijetu. Tako i sad, dok u Kiseljaku radim kao konobar, usporedno provodim istraživanja ovdašnjeg tržišta rada i njegovih potreba. Možda uskoro pokrenem i neki svoj posao ovdje ili dovedem investitore u svoje rodno mjesto. Jednostavno, ovo je za mene višestruki izazov koji sam rado prihvatio – kaže Miroslav Papaz.

Komentirajte prvi

New Report

Close