Ivan Bulatović novi je izvršni direktor EPCG-a

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2024. u 21:59

Bulatović je u razdoblju između 2014. i 2018. bio izvršni direktor CGES-a.

Diplomirani inženjer elektrotehnike Ivan Bulatović novi je izvršni direktor Elektroprivrede (EPCG), odlučeno je na vanrednoj sjednici Upravnog odbora. Bulatović je većinom glasova izabran na mandat od četiri godine.

“Imenovanje Bulatovića za izvršnog direktora uslijedilo je nakon provedenog javnog natječaja”, priopćeno je iz EPCG.

Iz Elektroprivrede su podsjetili da je prema odluci Upravnog vijeća 8. prosinca raspisan javni natječaj za izvršnog direktora koji je trajao 15 dana. Tročlano povjerenstvo je 9. siječnja pregledalo i obradilo dokumentaciju te je proslijedilo Povjerenstvu za imenovanje koje je 15. siječnja obavilo razgovore s kandidatima čije su prijave bile uredne.

“Posebna pažnja posvećena je predstavljanju plana i programa rada i razvoja društva u mandatnom razdoblju. Na temelju dokumentacije i razgovora izvršeno je bodovanje prema kojem su najbolje reference imali Ivan Bulatović i Zoran Šljukić”, navodi se u priopćenju. Bulatović je diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Profesionalnu karijeru započeo je u EPCG (2004–2009), a nakon izdvajanja Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) u zasebno dioničko društvo, obnašao je dužnost inženjera za relejnu zaštitu i ispitivanje (2009.-2013.). U razdoblju od 2014. do 2018. bio je izvršni direktor CGES-a, a zatim pomoćnik izvršnog direktora za razvoj, pomoćnik direktora za elektroprijenos, zatim pomoćnik izvršnog direktora za međunarodnu i institucionalnu suradnju (2018.-2019.). Nakon toga preuzima mjesto izvršnog direktora u Uredu za koordinirane dražbe u jugoistočnoj Europi (SEE CAO). Istovremeno je obnašao funkcije predsjednika Skupštine i člana Nadzornog odbora Centra za koordinaciju sigurnosti, predsjednika Odbora za energetiku i rudarstvo Privredne komore (PKCG) i člana Upravnog odbora Terna Crna Gora.

Komentirajte prvi

New Report

Close