Investitori zainteresirani, ali tamo više nema slobodnog zemljišta za kupovinu

Autor: Poslovni dnevnik , 03. rujan 2021. u 07:58
Na Zlataru postoji i adrenalinski park/Pixabay

Nekad je sto četvornih metara zemljišta na Zlataru stajalo oko 1000 eura, a sada se ne može pronaći ispod 5000 i ide do 10.000 eura.

Nakon više od dvadeset godina čekanja građani Nove Varoši dobili su svoju, kako je nazivaju – autocestu. Dionica od raskršća na Branoševcu do središta planine Zlatar potpuno je završena, a ta cesta će biti od velike koristi mještanima, ali i turistima kojih je posljednjih godina u tom dijelu Srbije sve više, prenosi agencija RINA.

“Dionica je dugačka jedan kilometar, ali je od izuzetnog značaja. To je put u srce našeg turističkog centra i sada će svim gostima biti mnogo lakše stići do destinacije. Ono što je najvažnije, dolazak će biti daleko sigurniji za sve pješake i vozače.

Cesta je suvremena, širine od šest do osam metara, a izgrađene su i pješačke staze te je postavljena zaštitna ograda. U tu cestu nije ništa ulagano više od 30 godina, a obnova je bila nužna svakih deset godina, zato je i bila potpuno uništena”, rekao je Radosav Vasiljević, predsjednik Općine Nova Varoš.

35.000

eura stoji kuća na Zlataru, a ranije je cijena bila 20.000 eura

Brojni investitori već su izrazili svoje zanimanje za ulaganje u planinu Zlatar, tako da u odnosu na razdoblje od prije deset godina slobodnog zemljišta gotovo da i nema.

“Velika je potražnja, a cijene su višestruko porasle. Nekad je ar zemljišta na Zlataru stajao oko 1000 eura, a sada se ne može pronaći ispod 5000 eura i ide do 10.000 eura.

Kuće su se nekad prodavale za 20.000 eura, a sada je njihova cijena oko 35.000 eura. Naša planina i prirodne ljepote kojima obiluje ovaj kraj visoko su pozicionirani na turističkoj karti Srbije, što potvrđuje i sve veći broj registriranih noćenja u privatnom i hotelskom smještaju.

Dobra cestovna infrastruktira jedan je od osnovnih preduvjeta za razvoj turizma na Zlataru i zato je završetak ove dionice od velikog značaja”, objasnio je Vasiljević.

Vrijednost radova je milijun eura, novac je osigurala država Srbija preko JP Putevi Srbije, a radove izvode Putevi Užice.

Na Zlataru je razvijen zimski i ljetnji turizam, postoji i adrenalinski park, drugi po veličini u Srbiji, za uzrast od 15 do 30 godina, koji je pogodan za rekreaciju i vježbanje, ali i za razna natjecanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close