Inspekcija poništila natječaj tvrtke ToMontenegro o zapošljavanju

Autor: Poslovni dnevnik , 31. ožujak 2021. u 22:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Inspektorica utvrdila da je ToMontenegro sve oglase za zapošljavanje objavio na privatnoj web stranici Zaposli.me, umjesto preko Zavoda za zapošljavanje.

Crnogorska Inspekcija rada poništila je natječaj nove zrakoplovne tvrtke ToMontenegro o zapošljavanju jer je prekršen Zakon o radu, pišu Dnevne novine.

List navodi da je inspektorica Sonja Pejović, nakon prijave koju su podnijeli predstavnici radnika Montenegro Airlinesa, utvrdila da je ToMontenegro sve oglase za zapošljavanje objavio na privatnoj web stranici Zaposli.me, umjesto preko Zavoda za zapošljavanje, što mu je zakonska obveza kao tvrtki koja je 100% u vlasništvu vlade.

Pejović je u rješenju navela da je izvršni direktor Predrag Todorović priopćio da nakon objavljenog oglasa nitko nije zasnovao radni odnos, te da nisu nastupile pravne posljedice.

“Kako je poslodavac bio dužan slobodno radno mjesto prijaviti Zavodu za zapošljavanje, a Zavod ga oglasiti, nesporno je da je poslodavac povrijedio odredbu člana 24 Zakona o radu”, navodi se u rješenju. Pejović je dodala da je potrebno u roku od osam dana ukloniti tu nepravilnost.

Miljan Perović i Valeri Đekić, predstavnici radnika Montenegro Airlinesa, koji šest mjeseci nisu dobili plaću, rekli su da su zadovoljni rješenjem inspekcije.

“Ova pogreška nesumnjivo će proizvesti gubitak vremena potrebnog za dobivanja AOC-a, odnosno potvrde zračnog operatera od Agencije za civilno zrakoplovstvo. To će i najvjerojatnije dovesti do kašnjenje u polijetanju zrakoplova”, ocijenio je Đekić

Komentirajte prvi

New Report

Close