Imovina IMT-a prodaje se za 70,7 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 25. listopad 2021. u 22:00
Na mjestu bivše tvornice traktora gradit će se stambeno-poslovni kompleks/Shutterstock

Dio kompleksa koji se prodaje čini 25 uknjiženih objekata, s uporabnom dozvolom, kao i 30 uknjiženih objekata bez odobrenja za gradnju.

Stečajni upravitelj Industrije mašina i traktora (IMT) oglasio je prodaju imovine tog dužnika na javnom nadmetanju. Za 8,3 milijarde dinara (70,7 milijuna eura) ponuđen je poslovni kompleks u Zemunskoj ulici u Novom Beogradu.

Dio kompleksa koji se prodaje čini 25 uknjiženih objekata, s uporabnom dozvolom, kao i 30 uknjiženih objekata bez odobrenja za gradnju. Također, prodaju se i 22 druga objekta, javlja portal eKapija.

Javno nadmetanje održat će se 22. studenoga ove godine. Na području koje je zauzimao IMT u Novom Beogradu planira se izgradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa. Kako je predviđeno nacrtom plana detaljne regulacije (PDR) područja između ulica Jurija Gagarina i Zemunske, kojeg je Tajništvo za urbanizam i građevinske poslove stavilo na javni uvid, na oko 47,8 hektara površine planirana je izgradnja više od 5000 stanova, nekoliko vrtića, dvije osnovne škole, kao i oko 150.000 kvadrata komercijalnih sadržaja.

Plan se odnosi na područje šireg industrijskog kompleksa, koji obuhvaća i lokaciju ugašene tvornice traktora i tvornicu FMO.

“Cilj izrade plana je definiranje namjene površina i pravila uređenja i građenja na prostoru bivših tvornica IMT i FMO, tako da se optimalno iskoriste potencijali tog prostora i omogući učinkovito i održivo korištenje gradskog građevinskog zemljišta”, navodi se u planu.

Površina obuhvaćena planom iznosi oko 47,8 hektara, a predviđeno je da na tom prostoru živi 14.770 stanovnika u 5093 stanova. Planom je predviđeno da se bruto razvijeni građevinski prostor stanovanja sa sadašnjih 6400 kvadrata poveća na čak 153.200, dok se u okviru te zone planiraju komercijalni sadržaji na 17.000 kvadrata.

Ukupan planirani kapacitet predškolskih ustanova predviđa 1160 djece. Smještaj učenika osnovne škole planira se u dva objekta ukupnog kapaciteta 1680 učenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close