I nakon epidemije neće pasti potražnja za vikendicama u Srbiji

Autor: Poslovni dnevnik , 14. svibanj 2020. u 21:59
Cijene se kreću od 7000 eura na Staroj planini do 50.000 eura na Fruškoj Gori, Avali, u Slankamenu i Grockoj

Stručnjaci očekuju poskupljenje stambenih kvadrata u unutrašnjosti Srbije.

Zbog zabrane kretanja na vrhuncu epidemije koronavirusa zanimanje za iznajmljivanje i kupovinu kuća s dvorištem bilo je u Srbiji izuzetno veliko. Kako tvrde poznavatelji tržišta, potražnja se nije promijenila niti kada je došlo do popuštanja mjera opreza, piše Blic.

Agencijama za nekretnine stalno stižu upiti o vikendicama, ali i apartmanima na izletištima u Srbiji. Dok mnogi traže prostor za iznajmljivanje, većina se odlučuje na kupovinu. “Nevjerovatno je da su Beograđani ‘osvojili’ Kelebiju gdje je bilo mnogo napuštenih vikend kuća. Tu se mogu kupiti vrlo pristojne kuće i za 10.000 eura”, kaže Kaća Lazarević, vlasnica agencije Kaća Lazarević nekretnine. Dosta kupaca traži i zemljište na kojem sami planiraju izgradnju.

“Vikendice se dosta traže i na Fruškoj Gori, Krčedinu, Slankamenu, Banovcima, ali i na Avali i u Grockoj”, dodaje Lazarević. Kupci su najčešće spremni uložiti od 30.000 do 50.000 eura. No vikendica na Staroj planini može se pronaći i za 7000 eura, a na Srebrnom jezeru je daleko skuplja.

Milić Đoković, stručnjak za nekretnine, kaže da se planinske vikendice od 50 do 60 kvadrata uglavnom traže na Divčibarima, Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini.

Stručnjaci očeku poskupljenje stambenih kvadrata u unutrašnjosti Srbije. “Ljudi će sada shvatiti da je život u manjim mjestima bolji, posebno uz dobru infrastrukturu”, rekao je Goran Rodić, potpredsjednik Građevinske komore Srbi

Komentirajte prvi

New Report

Close