I građani FBiH dobit će turističke vaučere, ali tek krajem ljeta

Autor: Poslovni dnevnik , 14. lipanj 2020. u 22:00
Sredstva za vaučere trebala bi biti osigurana iz Stabilizacijskog fonda

Brojne zemlje u regiji, kao i Republika Srpska, već su kroz program vaučera počeli pomagati svojim turističkim tvrtkama, ali i građanima.

Turistički vaučeri za građane Federacije BiH mogli bi zaživjeti krajem ljeta ove godine, a sredstva bi bila osigurana iz Stabilizacijskog fonda kojeg je uspostavila vlada.

Kako je za portal Klix.ba rekla Edita Đapo, ministrica okoliša i turizma u vladi Federacije BiH, tzv. korona zakon, ili kako je službeno nazvan Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica na snazi je dva mjeseca od ukidanja stanja nesreće, odnosno do kraja srpnja, nakon čega će na red doći turistički vaučeri.

“Korona zakon i subvencioniranje doprinosa koje je njime predviđeno pokriva se iz Stabilizacijskog fonda, a nakon prestanka primjene zakona preostala sredstva bit će usmjerena na druge projekte, između ostalog i kao pomoć turističkom sektoru. Ono što se može reći jest da turistički vaučeri i ta inicijativa imaju političku podršku premijera i ministara, a mi u ministarstvu radimo na razradi te ideje”, objasnila je Đapo.

Jasno je da će se nakon prestanka važenja korona zakona ići na novi rebalans proračuna FBiH te je i to jedan od koraka prema vaučerima za građane Federacije, a tek će se vidjeti koliko će sredstava biti na raspolaganju za tu inicijativu.

Situaciju s vaučerima u BiH komplicira i ponovno povećanje broja zaraženih koronavirusom, posebno u Tuzlanskom kantonu gdje je zabilježeno više novih slučajeva u rudnicima, vrtićima i privatnim tvrtkama. U drugom ciklusu prvog vala epidemije krajem prošlog tjedan bilo je zaraženo 70 osoba.

Brojne zemlje u regiji, kao i Republika Srpska, već su kroz program vaučera počeli pomagati svojim turističkim tvrtkama, ali i građanima.

Komentirajte prvi

New Report

Close