Huawei postao korisnik kragujevačkog data centra

Autor: Poslovni dnevnik , 09. prosinac 2020. u 22:00
Prije kineske kompanije u Državni data centar stigli su IBM i Orion telekom/SHUTTERSTOCK

Prije kineske kompanije u Državni data centar stigli su IBM i Orion telekom.

Srpski Ured za IT i eUpravu i Huawei potpisali su Ugovor o smještaju opreme prema kojem velika kineska ICT kompanija postaje još jedan komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu. Prije Huaweija, korisnici tog data centra postali su IBM i Orion telekom.

“Potpisivanje ovog ugovora s kompanijom Huawei od velikog je značaja za našu zemlju. To je dokaz koliko jedna od vodećih svjetskih ICT kompanija vjeruje u Srbiju, u to da smo pouzdani, sigurni, da imamo data centar koji ispunjava najviše tehničke i sigurnosne standarde, kao i stručnjake koji mogu upravljati centrom.

Dokaz da je Srbija odlično mjesto za razvoj ICT sektora i inovacija. Vjerujem da će sljedeće godine Huawei proširiti količinu opreme i podataka koje čuva u Srbiji, iz koje će pružati usluge zemljama regije i cijele Europe”, rekao je Mihailo Jovanović, direktor Ureda za IT i eUpravu.

Chan Chan, glavni direktor kompanije Huawei u Srbiji, istaknuo je da će kompanija u budućnosti ulagati još više u ovakve projekte.

Huawei je u rujnu u Beogradu otvorio svoj centar za inovacije i digitalni razvoj, koji će, kako je najavljeno, imati središnje mjesto u digitalnoj transformaciji cijele regije.

Komentirajte prvi

New Report

Close