Hotel Zenica i Shopping centar Džananović u rukama Binga

Autor: Poslovni dnevnik , 18. rujan 2022. u 22:00
Hotel Zenica, sa 87 soba i četiri apartmana, jedan je od najmodernijih u BiH/PD

Džananovićeve tvrtke zapošljavaju oko 140 radnika na više lokacija, ali u objektima u njegovom vlasništvu zaposleno je još više radnika.

Kompanija Bingo iz Tuzle, najveći trgovački lanac u Bosni i Hercegovini, u vlasništvu Senada Džambića, u petak je preuzela Shopping centra Džananović, hotel Zenica i obje tvrtke Salka Džananovića, potvrdio je za Zenicablog Salko Džananović.

“Prodane su obje tvrtke, zapravo cijeli biznis, trgovina, veleprodaja na Bristu, hotel, trgovački centar. Gospodin Džambić je prethodno sa suradnicina analizirao poslovanje, kapacitete i sve što imamo i s čim radimo. Dogovor je postignut za desetak dana, na obostrano zadovoljstvo. Završene su i sve financijske transakcije”, rekao je Džananović za Zenicablog.

Džananovićeve tvrtke zapošljavaju oko 140 radnika na više lokacija, ali u objektima u njegovom vlasništvu zaposleno je još više radnika.

Senad Džambić, osnivač i kompanije Bingo, nije zasad želio komentirati novu akviziciju. Bingo je lanjsku poslovnu godinu završio s dobiti od 86 milijuna KM (oko 44 mil. eura), pokazala je analiza portala Capital. Prihod trgovačkog lanca, koji je prošle godine imao 7921 radnika, iznosio je milijardu i 400 milijuna KM.

Trgovački centar Džananović ima više od 60.000 četvornih metara korisne površine i na njegove tri etaže svoje trgovačke, ugostiteljske, bankarske i druge usluge nudi veći broj domaćih i stranih kompanija, dok je hotel Zenica jedan je od najmodernijih u BiH.

Hotel raspolaže sa 87 suvremeno opremljenih soba, četiri apartmana, među kojim je i predsjednički s oko 200 četvornih metara. Hotel ima dvije dvorane za sastanke, kongresnu dvoranu, bazen i druge sadržaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close