Hisense u siječnju počinje s proizvodnjom televizora u Velenju

Autor: Poslovni dnevnik , 18. listopad 2020. u 22:00
Foto: Pixabay

Nova tvornica prvo će ponuditi mogućnost zapošljavanja radnicima iz proizvodnih pogona Gorenja, tako da će se moći ponovno zaposliti u novoj tvornici.

Tvrtka Hisense Gorenje započet će s proizvodnjom televizora u Velenju već u siječnju kao dio nove kompanije Hisense Europe Electronic.

U prvoj fazi u Velenju kineski vlasnik zaposlit će 330 proizvodnih radnika, a uz stručno osoblje u novoj će se tvornici otvoriti oko 400 radnih mjesta.

Nova tvornica prvo će ponuditi mogućnost zapošljavanja radnicima iz proizvodnih pogona Gorenja, tako da će se moći ponovno zaposliti u novoj tvornici. Novozaposleni proizvodni radnici započet će s obukom 15. prosinca.

Tvornica se podiže u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u opremu vrijedit će sedam milijuna eura.

U prvoj fazi proizvodit će se dva milijuna televizora godišnje na četiri proizvodne linije, a zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija do 2023. godine, u skladu sa zahtjevima tržišta, na gotovo četiri milijuna uređaja godišnje.

Hisense Gorenje uvjeren je da će uspostavljanje proizvodnje Hisense televizora pridonijeti ne samo smanjenju lokalne nezaposlenosti, već i većoj konkurentnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close