Hiltonova franšiza konačno dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Autor: Poslovni dnevnik , 16. svibanj 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

BiH će dobiti dva vrhunska hotela – jedan u Sarajevu, a drugi u Mostaru.

Interšped d.o.o. Sarajevo jučer je sklopio ugovor o franšizi s jednim od najvećih svjetskih hotelskih lanaca Hilton, kojim se najavljuje otvaranje dva hotela u Bosni i Hercegovini: Hotel Neretva Mostar, Tapestry Collection by Hilton u Mostaru i Hampton by Hilton Sarajevo City Centre, koji će biti otvoren najkasnije 2026.

Poticaj turizmu
Ovo je prva Hiltonova franšiza u Bosni i Hercegovini, što predstavlja značajan podstrek turističkoj privredi.

“Oduševljeni smo partnerstvom sa Interšped doo Sarajevo, koji otvaraju prve hotele u Bosni i Hercegovini pod našim brendovima Tapestry Collection by Hilton i Hampton by Hilton”, rekao je nakon potpisivanja Simon Vincent, izvršni potpredsjednik i predsjednik EMEA franšiznog ugovora održanog u Waldorf Astoria Berlin hotelu Hilton region i dodao: “Od svojih zadivljujućih krajolika do užurbanih gradova, Bosna i Hercegovina nudi raznoliku mješavinu povijesti, kulture i prirode, što je čini iznimno atraktivnom turističkom destinacijom.

7100

hotela ima Hilton širom svijeta

Ulazak na tržište Bosne i Hercegovine značajna je prekretnica i naglašava naše kontinuirano širenje na nova i zanimljive destinacije.” “Ponosni smo jer smo prepoznati od strane jednog od najvećih svjetskih hotelskih lanaca kao partneri za izgradnju i opremanje dva jedinstvena hotela u Mostaru i Sarajevu.

Oba hotela predstavljat će atraktivne adrese za sve putnike kojima će kvaliteta usluge i kvaliteta usluge Komfor je imperativ. Hoteli pod brendom Hilton značajno će unaprijediti turističku ponudu BiH isticanjem najviših standarda ugostiteljstva”, izjavila je Enisa Tukić, direktorica Interšped d.o.o. Sarajevo.

Hotel Neretva Mostar, povijesni dragulj Mostara, imat će šarmantnu i posebnu Tapestry Collection by Hilton style, sa smještajnim kapacitetom od 80 soba, restoranom i spektakularnom terasom, te lounge i lobby barom. Prostor za sastanke sastojat će se od tri zasebne sobe, dok će hotel imati i unutarnji bazen sa spa i fitness centrom.

Hotel će zadržati izgled nacionalnog spomenika, a njegova autentičnost i pročelje ostat će netaknuti uz očuvanu povijesnu i arhitektonsku vrijednost. Dinamičnost i jedinstvenost kolekcije Tapestry by Hilton potiče goste na istraživanje lokalnog područja, stvarajući autentične veze s destinacijama, nudeći vrhunsko i udobno hotelsko iskustvo.

Hampton by Hilton Sarajevo City Center u ulici Maršala Tita, sa smještajnim kapacitetom od 98 soba, bit će elegantnog i modernog dizajna sa očaravajućim pogledom na grad. Prepoznatljivim interijerom i jedinstvenom pozicijom, hotel će pružiti nezaboravan boravak gostima koji žele istražiti znamenitosti, kulturnu baštinu i već prepoznati duh Sarajeva.

Vrhunski sadržaji
Uz vrhunsku uslugu, gostima će na raspolaganju biti i moderno uređene, prostrane sobe te fitness centar. Također, planirana je obnova postojećih pročelja zgrade uz očuvanje njihovog karaktera i uloge koju imaju u ambijentalnoj cjelini ulice.

Gosti Hilton hotela u BiH imat će priliku, kao i u svim drugim Hilton hotelima u svijetu, koristiti nagrađivani “Hilton Honors” program lojalnosti, koji pruža mogućnost da više od 158 milijuna članova skupi bodove za svoj boravak. putem rezervacijskog sustava Hilton. 

Komentirajte prvi

New Report

Close