Hilton dolazi u Sarajevo, ali i još jedan grad u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 04. siječanj 2024. u 18:00
Foto: Shutterstock

Završetak radova na prvom Hiltonu u BiH očekuje se već 2024.

Međunarodni hotelski lanac Hilton definitivno dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Završetak radova na prvom Hiltonu u BiH očekuje se već 2024. godine.

Ovo je za biznisinfo.ba potvrdio Halim Zukić, vlasnik Interšpeda Sarajevo, koji je potpisnik franšize. Planirano je otvaranje dva luksuzna hotela, jednog u Mostaru – Neretva Mostar Tapestry Collection by Hilton i jednog u Sarajevu – Hampton by Hilton Sarajevo City Center (u blizini bivšeg McDonald’sa).

U svibnju ove godine u hotelu Waldorf Astoria u Berlinu potpisan je franšizni ugovor o ulasku međunarodnog lanca hotela Hilton u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je kazao Zukić, radovi na hotelu Neretva u Mostaru napreduju. – Trenutno se radi stolarija i fasada, a završetak radova planiran je krajem 2024. godine. Nedugo nakon toga trebalo bi uslijediti i otvorenje hotela – kazao je.

Što se tiče hotela u Titovoj ulici u Sarajevu, tvrtka je još u procesu dobivanja odobrenja za izgradnju, gdje nailazi na određene komplikacije, ali se nadaju da će one biti prevladane.

– To su suglasnosti koje se moraju izdati na općinskoj i kantonalnoj razini. Početak izgradnje je dakle pitanje vremena i stvar administracije, onog trenutka kada dobijemo potrebne suglasnosti krenut ćemo s radovima – naglasio je Zukić.

Prema njegovim riječima, rok za otvaranje oba hotela je 2026. godina, a hotel Neretva će, prema sadašnjoj dinamici, biti otvoren i ranije.

Kako smo ranije pisali, Hotel Neretva Mostar, Tapestry Collection by Hilton, imat će 80 soba, nekoliko restorana, spektakularnu terasu, zatvoreni bazen i druge vrhunske hotelske sadržaje. Hotel će biti smješten na izvrsnoj lokaciji u Mostaru, na samoj obali rijeke Neretve i nekoliko minuta hoda od UNESCO-ve svjetske baštine.

Hilton je vodeća globalna ugostiteljska kompanija u čijem portfoliju se nalazi 19 brendova svjetske klase. Posjeduju više od 7.100 objekata i više od 1,1 milion soba, u 123 zemlje i teritorije te su u do sada ugostili više od tri milijardi gostiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close