Hifa Oil, najveći distributer avionskog goriva, gradit će novi naftni terminal na sarajevskom aerodromu

Autor: Poslovni dnevnik , 24. veljača 2021. u 22:00
Foto: Pixabay

Uz postojeće terminale kompanija gradi i nove suvremene kapacitete na sarajevskom aerodromu.

Jedan od najznačajnijih privatnih distributera nafte i naftnih derivata u BiH, kompanija Hifa Oil, od 2017. godine započela je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu opskrbljivati JET gorivom najveće svjetske zrakoplovne kompanije.

Uz postojeće terminale kompanija gradi i nove suvremene kapacitete na sarajevskom aerodromu. Tome su prethodile dugoročne pripreme kako bi se zadovoljili izuzetno zahtjevni svjetski standardi u zračnom prometu.

Godine 2018. potpisan je ugovor o suradnji članice grupe Hifa Oil s Aerodromom Tuzla, tako da je kompanija postala najveći distributera JET goriva na aerodromima u BiH.

Proteklu godinu obilježila je pandemija virusa Covid-19 koja je imala negativan utjecaj na ekonomske aktivnosti u BiH, zaustavljanje zračnog prometa, te niz drugih negativnih posljedica. Hifa Oil prilagodila se novoj situaciji pronalazeći rješenja kroz Strategiju poslovanja u kriznim situacijama i izvanrednim okolnostima, a zahvaljujući svojim financijskim i ljudskim kapacitetima.

Svoje resurse usmjerila je na vraćanje zrakoplovnih kompanija u BiH kroz kontakte s mnogima koji su već otvorili nove baze ili ih planiraju otvarati i jačati stare pozicije. Hifa Oil dio je ukupnog projekta podrške ponovnom oživljavanju zračnog prometa u BiH koji se ogleda kroz kontinuitet opskrbe i osiguranje dovoljnih količina goriva, piše BiznisInfo.

Venan Hadžiselimović, izvršni direktor Hifa Oila, ističe važnost suradnje i podrške aerodromima u BiH i zrakoplovnim kompanijama.

“Hifa Oil, pored postojećih, gradi i nove suvremene kapacitete na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a to je novi naftni terminal. Time nastojimo iskazati svoju spremnost i mogućnost da podržimo sve one koji koriste aerodrome u BiH kao svoju bazu, kao i sve koji planiraju razvijati zračne operacije.

Poručujemo da ćemo im biti velika podrška kroz osiguranje nužnih resursa i kvalitetnih komercijalnih uvjeta poslovanja. Ujedno smo i dio kampanje za animiranje turista i jačanja turističkih potencijala BiH”, ističe Hadžiselimović.

Komentirajte prvi

New Report

Close