HG Budvanska rivijera želi nadograditi hotel Mogren u Budvi

Autor: Poslovni dnevnik , 06. rujan 2021. u 22:00
Foto: Pixabay

Vlada Crne Gore 22. travnja donijela je o odluku o izradi Prostorno urbanističkog plana (PUP) općine Budva, kojom je stavila izvan snage dva kontroverzna planska dokumenta.

Mijomir Pejović, predsjednik Odbora direktora Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, uputio je inicijativu Ratku Mitroviću, ministru ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore, da ministarsvo izmijeni odluku i iz zabrane gradnje za područje obuhvaćeno Detaljnim urbanističkim planom Budva centar izuzme hotel Mogren, čime bi se omogućila obnova i dogradnja, kako bi taj zaštitni znak Budve dobio prestižnu petu zvjezdicu.

To je Vijestima potvrđeno u najvećoj crnogorskoj hotelskoj kompaniji, koja je u većinskom vlasništvu države.

Vlada Crne Gore 22. travnja donijela je o odluku o izradi Prostorno urbanističkog plana (PUP) općine Budva, kojom je stavila izvan snage dva kontroverzna planska dokumenta – DUP Budva centar i DUP Bečići. Time je zaustavljena gradnja na najatraktivnijem dijelu Budve, onom uz more od hotela Avala do rta Zavala.

“Time su zaustavljene i planirane aktivnosti HG Budvanska rivijera za obnovu i dogradnju hotela Mogren”, naveo je Pejović u dopisu ministru Mitroviću.

Prema Pejovićevim riječima, izuzimanjem lokacije hotela Mogren iz DUP-a Budva centar, odnosno iz zabrane građenja, omogućio bi se nastavak realizacije projekta obnove i nadogradnje poznatog hotela.

“Osigurala bi se mogućnost kreiranja kvalitetnijeg turističkog proizvoda i ostvarivanje značajnih rezultata koji bi pridonijeli svim sudionicima u realizaciji planiranog projekta”, zaključio je Pejović.

HG Budvanska rivijera upravlja s pet hotela: Palas u Petrovcu (četiri zvjezdice i 171 smještajna jedinica), Turističko naselje Slovenska plaža u Budvi (tri plus i četiri zvjezdice sa 1016 smještajnih jedinica), hotel Aleksandar u Budvi (četiri zvjezdice, 187 smještajnih jedinica), hotel Castellastva u Petrovcu (četiri zvjezdice, 185 smještajnih jedinica) i hotel Mogren u Budvi (tri plus zvjezdice, 49 smještajnih jedinica).

U rujnu 2019. tadašnja glavna budvanska arhitektica Ana Samardžić (sada je savjetnica premijera Zdravka Krivokapića) dala je suglasnost Budvanskoj rivijeri da obnovi i dogradi hotel Mogren.

Hotel, koji čini cjelinu sa Starim gradom, zadržao bi prepoznatljiv izgled, a nadograđuje se samo jedna etaža.

Komentirajte prvi

New Report

Close