Grci najavljuju nova ulaganja u Alpro iz Vlasenice

Autor: Poslovni dnevnik , 22. lipanj 2021. u 22:00
Tvrtka Alpro dio je grčke Alumil grupe/Pixabay

U toj tvrtki plaće su redovite, a otpuštanja radnika nije bilo unatoč pandemiji koronavirusa.

Alpro iz Vlasenice jedna je od vodećih tvrtki u proizvodnji aluminijskih profila u BiH. U toj tvrtki plaće su redovite, a otpuštanja radnika nije bilo unatoč pandemiji koronavirusa. Sa 150 radnika izvoze gotovo 70% svojih proizvoda na zapadnoeuropsko tržište, piše BiznisInfo.

Vladan Nastić, direktor tvrtke, izjavio je agenciji Srna da su 2020. obilježili dobri poslovni rezultati grčke Alumil grupe u BiH, kojoj Alpro pripada, a zadovoljni su rezultatima i u prvih pet mjeseci ove godine.

“Usto što imamo više zaposlenih nego na početku pandemije, realizirali smo mnoge investicije koje će nam pomoći u daljnjem radu, a šestomjesečni prihodi i proizvodnja trebali bi biti veći za 100% u odnosu na 2020.”, rekao je Nastić.

Prema njegovim riječima, Dimitrios Papandreou, veleposlanik Grčke u BiH, najavio je nova ulaganja i unaprjeđenje poslovanja Alpra, dijela Alumil grupe, jednog od najvećih proizvođača aluminijskih profila na području jugoistočne Europe.

“Postali smo dio grčke Alumil grupe 2004., a Papandreou je najavio podršku Veleposlanstva Grčke u svim ulaganjima”, rekao je Nastić.

On je najavio otvaranje Alumilovog izložbenog salona u Sarajevu, modernizaciju proizvodnih linija i nabavu nove opreme, a moguće je i novo zapošljavanje radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close