Grade osam novih ski-staza u Kolašinu ukupne vrijednosti oko tri milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 27. srpanj 2020. u 13:40
Centar će na kraju raspolagati skijaškim stazama u ukupnoj dužini od oko 20 kilometara/SHUTTERSTOCK

U tijeku su i radovi na proširenju kapaciteta postojeće skijališne infrastrukture na ski-centru Kolašin 1600, navode iz crnogorske vlade.

Vlada Crne Gore zaključila je ugovore o izgradnji osam novih skijaških staza u Kolašinu, ukupne vrijednosti oko tri milijuna eura, piše internetski portal b92.

Pomoćnik izvršnog direktora skijališta Crne Gore Danilo Novaković rekao je da je u planu izgradnja osam novih skijaških staza, dužine oko 9,5 kilometara, koje će opsluživati nova žičara namijenjena spajanju ski-centara “Kolašin 1600” i “Kolašin 1450”, prenosi portal RTCG.

Intenzivni radovi

“Također, u tijeku su intenzivni radovi na proširenju kapaciteta postojeće skijaške infrastrukture na ski-centru Kolašin 1600, koji se ogledaju u izgradnji novih šest skijaških staza dužine oko šest kilometara, nakon čije će izgradnje, uz postojeće skijaške staze u dužini od četiri i po kilometra, Ski-centar Kolašin 1600 raspolagati skijaškim stazama u ukupnoj dužini od oko 20 kilometara i potvrditi renome prestižnog i konkurentnog ski-centra u regiji i šire.

Na kraju, po završetku navedenih projekata, a u odnosu na infrastrukturu Ski-centra Kolašin 1450, skijalište na području općine Kolašin u predstojećoj zimskoj sezoni raspolagat će sa oko 45 kilometara skijaških staza koje će opsluživati tri šestosjedne žičare, jedna dvosjedna žičara i tri ski-lifta, sanamjerom daljeg širenja kapaciteta”, rekao je Novaković.

Prema njegovim riječima, u tijeku su i radovi na proširenju kapaciteta postojeće skijališne infrastrukture na ski-centru Kolašin 1600, koji se ogledaju u izgradnji novih šest skijaških staza dužine oko šest kilometara.

Na lokaciji Kolašin 1600, kako su ranije najavili iz vlade Crne Gore, biće izgrađen hotelsko-turistički kompleks ukupne vrijednosti oko 77 milijuna eura, od čega će u prvoj obvezujućoj fazi biti uloženo 12,8 milijuna eura u izgradnju hotela i drugih pratećih sadržaja (projekat se realizira u četiri faze, a do kraja realizacije bit će izgrađen hotelsko-turistički kompleks ukupnog kapaciteta 2485 kreveta).

Napravljena žičara

U cilju poticanja investicijskih aktivnosti na području Bjelasica i Komovi lokalitet Kolašin 1600, realizirane su investicije na izgradnji neophodne infrastrukture u visini od 20,530.211 eura (izgrađena žičara, izgrađena bazna stanica i osigurano njeno vodo snabdijevanje, rekonstruiran pristupna prometnici i izgrađen parking, nabavljena mehanizacija za potrebe ski-centra, izgrađena je i puštena u rad TS 35/10kV “Jezerine” sa koje je osigurano napajanje ski-centra, a u tijeku su aktivnosti na pripremi Glavnog projekta vodo snabdijevanja

Komentirajte prvi

New Report

Close