Grade hladnjaču za 1000 tona smrznutog voća

Autor: Poslovni dnevnik , 01. ožujak 2021. u 22:00
Foto: Shutterstock

Hladnjača će se nalaziti u industrijskoj zoni u Ivanjici, blizu magistralne ceste Požega-Ivanjica, na tri kilometra od središta Ivanjice.

Kompanija Agro Milovanović iz Ivanjice u Srbiji sljedećih dana počet će izgradnju hladnjače koju bi trebala pustiti u pogon u lipnju.

“U hladnjači koju gradimo skladištit će se voće na temperaturi od minus 18 do minus 20 stupnjeva. Ukupna površina objekta je oko 770 kvadrata i sastoji se od dvije komore čiji je ukupan kapacitet 1000 tona smrznutog voća. Usto, gradi se i 500 kvadrata skladišnog prostora za čuvanje ambalaže”, rekao je za eKapiju Aleksandar Milovanović.

Hladnjača će se nalaziti u industrijskoj zoni u Ivanjici, blizu magistralne ceste Požega-Ivanjica, na tri kilometra od središta Ivanjice i na nekoliko stotina metara od sadašnjeg objekta tvrtke u kojem se obavlja otkup i skladištenje.

“Objekt je prije svega namijenjen skladištenju malina i kupina, što je naša glavna djelatnost.

Međutim, plan je da počnemo i s otkupom ostalih vrsta voća kao i šumskih plodova”, objašnjava Milovanović.

On dodaje da je na istom zemljištu urbanističkim projektom predviđena gradnja još jednog objekta za skladištenje proizvoda, gdje bi određeni dio prostora iskoristili za proizvodnju finalnih proizvoda od voća koje otkupljuju. Planiraju se, također, sljedećih godina pojaviti i na stranom tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close