Galenika proizvodi 50.000 kirurških maski dnevno

Autor: Poslovni dnevnik , 17. ožujak 2020. u 21:59
Plan je da do kraja tjedna iz ove tvornice dnevno izađe dvostruko više maski, čak oko 100 tisuća

Maske se odmah raspodjeljuje u četiri najveća klinička centra u Srbiji.

Iz tvornice u Petrovcu na Mlavi dnevno izađe 50.000 kirurških maski koje se raspoređuju po Kliničkim centrima i ljekarnama u Srbiji. Plan je da do kraja tjedna iz ove tvornice dnevno izađe dvostruko više maski, koje su trenutno jedan od najdeficitarnijih proizvoda na svijetu.

Galenika farmacija je tvornica koja proizvodi sanitetski potrošni materijal – komprese, gaze, zavoje, dezinficijense, a sada i kirurške maske, koje su postale “proizvod broj jedan”. “Nakon razgovora s premijerkom Srbije Anom Brnabić, dobili smo rješenje od Agencije za lijekove da na našim strojevima proizvodimo maske, isključivo zbog novonastale situacije”, kaže za Blic Biznis Ljiljana Topić, direktorica Galenika farmacije.

Maske se odmah raspodjeljuje u četiri najveća klinička centra u Srbiji – Klinički centar Kragujevac, Klinički centar Srbije, Klinički centar Novi Sad i Klinički centar Niš. Radnici u proizvodnji, kao i vozači rade u tri smjene, 24 sata dnevno.

Kako objašnjava Topić, sredstva za dezinfekciju su trenutno najdeficitarnija roba na tržištu, a ova tvornica je osigurala velike kapacitete i za njihovu proizvodnju.

Iako bi izvoz, samo i u regiji, bio odličan poslovni potez, s obzirom na nestašicu u svakoj zemlji, niti jedna maska iz tvornice nije otišla izvan Srbije, I trenutno se ništa ne izvozi.

Komentirajte prvi

New Report

Close