Fructa Trade iz Dervente lani zaposlio još 200 radnika

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2022. u 21:59
Foto: PD

Kompanija je lani prihodovala 206 milijuna KM.

BiH kompanija Fructa Trade sa sjedištem u Derventi, koja se bavi proizvodnjom i maloprodajom, ostvarila je prošle godine dobit od 12 milijuna maraka (oko 6,1 mil. eura), te povećala broj radnika za gotovo 200 u odnosu na prethodnu godinu.

Raspolažu s mrežom maloprodajnih objekata pod nazivom KORT marketi, a na tržištu su prepoznatljivi i po svojim brendovima Tomico, Fruktako, Topingo, RD kafa, Tomesko i Aqua Doria.

Kompanija je lani prihodovala 206 milijuna KM (oko 105 mil. eura), a ukupno je zapošljavalo 1533 radnika u 40 lokalnih zajednica u kojima trenutačno posluje.

“Čimbenici presudni za brzi rast i opstanak među najboljima prije svega su dobra poslovna politika, planiranje i zalaganje svih zaposlenih. No, za brzi rast kompanije zaslužna je i kombinacija djelatnosti kojom se bavimo. Fructa Trade je kompanija koja se bavi proizvodnjom i trgovinom, i smatramo da je to idealan spoj, odnosno to su djelatnosti koje se međusobno nadopunjuju, što i doprinosi dobrim rezultatima”, kaže Saša Mojević, direktor kompanije Fructa Trade.

Lani su otvorili nove maloprodajne objekte u Živinicama, Istočnom Sarajevu, Vlasenici i Kiseljaku, a u sljedećem razdoblju planirano je dodatno širenje mreže npr. u Mostar. Planirano je i ulaganje u proizvodnju kroz modernizacije tehnologije i povećanje proizvodnih kapaciteta.

Fructa Trade je 2019. otvorio novi logistički centar i upravnu zgradu ukupne površine od oko 12.000 kvadrata u derventskoj Industrijskoj zoni. Kompanija je osnovana 1995. sa tri zaposlenika u jednom malom maloprodajnom objektu. Godinama su se širili, te su počeli s proizvodnjom prehrambenih proizvoda.

“Godinu 2021. završili smo sa 50 trgovina pod nazivom KORT marketi”, dodao je Mojević, prenosi Derventa Cafe.

Komentirajte prvi

New Report

Close