FOTO: Zaustavili kamion iz Slovenije s teretom kojem se nisu nadali. Ispod cerade pronašli BMW

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2024. u 09:10
Foto: Uprava carina Republike Srbije

U mnoštvu robe koju krijumčari svakodnevno pokušavaju prokrijumčariti preko granice, posebno mjesto zauzimaju automobili, pa su tako carinski službenici u svakodnevnom radu svjedoci neobičnih pokušaja krijumčarenja svih vrsta automobila: od oldtajmera do najluksuznijih automobila.

Iako naviknuti na pokušaje skrivanja ili neprijavljivanja razne robe, carinski službenici na ispostavi Gornji Milanovac su bili zatečeni nesvakidašnjim prizorom kada su u 29. veljače 2024. godine ispod cerade jednog kamiona ugledali sakriven cijeli automobil. 

Neobičan slučaj je otkriven kada je, zahvaljujući analizi rizika, carinski službenik izašao obaviti pregled pristiglog kamiona koji je prema dokumentaciji iz Slovenije prema Srbiji prevozio tovar sirovina za proizvodnju boja i lakova. 

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Nakon što je sa vozila uklonjena cerada, u tovarnom prostoru je pored prijavljene robe uočen i ”BMW” bez registarskih oznaka za čiji utovar je bilo potrebno angažirati viljuškar, a potom ga i dobro osigurati da se ne bi micao tijekom vožnje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close